• 13

Opcije koje su vam promakle na Whatsapp aplikaciji (FOTO)

Da li ste ikad pokušali da koristite više opcija popularne aplikacije osim pukog dopisivanja? Ukoliko niste, otkrivamo vam male tajne koje će vaše ćaskanje s prijateljima pretvoriti u pravu vizuelnu uživanciju

  • 13

"WhatsApp" aplikacija za besplatno slanje poruka, postala je jedna od najpopularnijih za milione korisnika koji su je preuzeli. Ipak većina korisnika aplikaciju tek delimično koristi, dok im većina njenih usluga ostaje tajna.

Predstavljamo vam deset "WhatsApp" mogućnosti za koje možda niste znali da postoje. Naglasićemo samo da su neke ponuđene opcije dostupne samo za Android verzije ove aplikacije, dok su druge dostupne na svim platformama.

1. Pošaljite listing konverzacije

Mejlom možete drugom korisniku poslati čitavu konverzaciju na "WhatsApp". Ukoliko imate verziju za Android, kliknite na "Menu" opciju u brauzeru za konverzaciju (dugme je desno na dnu), idite na "More" i izaberite "Email Conversation". U poslatu konverzaciju biće uključeni i svi media fajlovi - slike, video, audio.

U WhatsApp verziji za iOS, izaberite "Settings" i "Email chat history".

Foto: softonic.com

Foto: softonic.com

2. Promenite wallpaper za chat

Nije potrebno da uvek gledate u istu dosadnu pozadinu vaše zanimljive prepiske sa prijateljem. Možete da izaberete interesantniju pozadinu, tako što ćete otići u "Wallpaper" opciju u meniju za "Chat". Dostupne su vam slike iz vašeg albuma na Androidu ili izaberite neku pozadinu koju vam "WhatsApp" nudi.

U verziji za iOS izaberite "Conversation Settings" i dalje "Chat Wallpaper".

Foto: softonic.com

Foto: softonic.com

3. Sačuvajte slike koje su vam poslate "WhatsAppom"

Slike i video zapise koji su vam poslati ostaju sačuvani u WhatsApp\media\WhatsApp Images folderu. U Androidu ove slike možete potražiti u "Gallery", odakle možete da ih šerujete, ili iskoristite kao "Contact Photos". U iOS-u slike su sačuvane u Photos app.

U "WhatsApp" verziji za Android sve primljene i poslate slike možete videti pritiskom na "Media button" u meniju za "Chat".

Foto: softonic.com

Foto: softonic.com

4. Napravite bekap svojih "WhatsApp" konverzacija

Ako vam je neka"WhatsApp"  konverzacija dragocena, zgodno bi bilo da je bekapujete da ne nestane ukoliko sa telefonom ili aplikacijom krene nešto naopako. Da biste ovo predupredili idite na "Settings", izaberite "Chat preferences", a zatim na "Chat history backup" opciju.

Ne brinite ako ste propustili da svakodnevno sačuvate vašu prepisku. "WhatsApp" će sam napraviti bekap, svakoga dana tačno u 4 ujutro.

Foto: softonic.com

Foto: softonic.com

5. Koristite "Enter" kako biste poslali "WhatsApp" poruku

Koliko često pišete poruke duže od jednog reda? Ako je odgovor, skoro nikada, dugme Enter možete da koristite kao prečicu za slanje poruke, umesto da idete na dugme za slanje u "WhatsApp".

Da biste omogućili ovu opciju, idite na "Chat Preferences" u meniju za "Settings", i kliknite na "Enter is send". Ova opcija nije omogućena za iOS.

Foto: softonic.com

Foto: softonic.com

6. Shortcuts za "WhatsApp"

Ako ste navučeni na "WhatsApp", onda vam je mrsko da svaki put pokrećete aplikaciju kad vam zatreba. Ukoliko imate Android idite na "More" u meniju za "Chat", a potom "Add conversation shortcut".

Foto: softonic.com

Foto: softonic.com

7. Izaberite sliku za "WhatsApp" profil

Želite svoju sliku na svom "WhatsApp" profilu? Idite u "Settings" pa na "Profile". Kliknite na profil i umetnite sliku koja vam se sviđa, iz albuma na mobilnom telefonu.

Foto: softonic.com

Foto: softonic.com

8. Pošaljite mnogo više od teksta

Šaljite slike, video i audio fajlove. Ne ograničavajte se samo na reči. Šaljite kontakte iz adresara, kao i informacije o svojoj lokaciji.

Foto: softonic.com

Foto: softonic.com

9. Promenite svoj status

Neka ljudi budu u toku sa vašim događajima. Ako vas nema na vezi objasnite zašto je to tako. Vaš status izlazi uz vaše ime i sliku, a vaši prijatelji to imaju kao obaveštenje u svom "WhatsApp" adresaru.

Postoji opcija "Status" u glavnom meniju gde možete da upišete svoj status ili odaberete neki koji "WhatsApp" već predviđa.

Foto: softonic.com

Foto: softonic.com

10. Pošaljite poruku na više "WhatsApp" kontakata

Ako vam je potrebno brzo da obavestite istom porukom više svojih prijatelja, izaberite opciju "Broadcast message".

Idite u "More" meni i izaberite kontakte koji su vam potrebni, a potom pritisnite "Send".

Foto: softonic.com

Foto: softonic.com

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sanela

    ja imam pitanje,da li mi neko moye reci kako da mi ne stize obavestenje na ekranu da sam dobila poruku.?hvala

  • Andreja

    Slucajno su mi obrisane sve poruke sa WA-a da li postoji mogucnost da se nekako vrate??

  • Pomoc

    Molim vas,treba mi pomoć!Ja hocu da obrisem ceo svoj nalog i profil na whatsapp-u.I ne znam da li ce mi se tako izbrisati i sve slike sa whatsapp-a.Neka mi neko kaže da li ce se obrisati sve slike sa whatsapp-a ako obrišem nalog!?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima