Apple predstavio MacBook Pro od 13 inča sa Retina ekranom (VIDEO)

Pored vrhunske rezolucije, aduti predstavljenog modela su i težina od samo 1,56 kilograma, "debljina" od samo 1,8 centimetara i baterija koja traje čak devet sati. Cena modela kreće od 1.299 dolara

  • 1

Apple još jednom potvrđuje dominaciju. Tehnološki gigant iz Amerike predstavio je na konferenciji u San Francisku nekoliko novih proizvoda među kojima bismo izdvojili MacBook Pro laptop od 13 inča sa Retina ekranom, čija je rezolucija neverovatnih 2560 sa 1600 piksela. Cena modela od 13 inča kreće se od 1.299 dolara, dok je cena MacBook Pro laptopa od 15 inča 1.999 dolara.

Na predstavljanju novog modela u prvi plan je, pored fenomenalne rezolucije koja je skoro dvostruko veća u odnosu na HDMI ekrane, stavljena težina, debljina i trajanje baterjie. MacBook Pro laptop od 13 inča je težak svega 1,56 kilograma, "debeo" je 1,8 centimetara, a u takvo telo je spakovana baterija koja "drži" devet sati.

U njemu se nalazi procesor dual-core i5 od 2.4GHz, ima 4GB DRAM i grafiku Iris Graphics od 128 GB SSD.

Novi model deli mnoge funkcije koje su već predstavljene sa 15-inčnim Retina MacBook Pro modelom, uključujući redizajnirano, tanje kućište u kome je izostavljen optički disk koji se nalazio u ranijim MacBook Pro računarima.

Ugao vidljivosti je 178 stepeni, 75 odsto je manja refleksija kao i 300 cd/m2 osvetljenje. Nova mašina ima dva Thunderbolt i dva USB 3.0 porta, kao i HDMI port, slot za SD kartice, 3,5 mm priključak za slušalice kao i MagSafe 2 konektor za napajanje.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA