Deset najmisterioznijih mesta na svetu (4. deo) (VIDEO)

Nastavljamo našu seriju posvećenu najmisterioznijim i najčudnijim mestima na svetu: pred vama se nalazi njen četvrti deo

  • 0

7. Uskršnje ostrvo

Dobro poznate statue Uskršnjeg ostrva, "Rapa Nuia" i dalje ostaju misterija za istraživače. Visoke su preko 15 metara, ali niko ne zna ni ko ih je sagradio, ni zašto ih je taj neko sagradio, niti kako ih je dovukao tu gde su sada, ali tu se ne završava spisak misterija.

Jedna od teorija je da je na ovom ostrvu u južnom Pacifiku koje sada pripada Čileu nekada davno postojala civilizacija, ali da su pojeli sve što se moglo pojesti i da su se onda odselili ili bili istrebljeni od strane strane civilizacije.

8. Mek Murdove suve doline

Locirane na Antarktiku, Mekmurdove suve doline bez snega predstavljaju možda najekstremnije pustinje sveta: ne samo što na njima nema vode, već su temperature među najnižim na svetu.

Ipak, to nije jedina čudna stvar sa njima. Ove doline "krvare" iz mnogih gejzira koji se povremeno pojavljuju, pa zbog ogromne koncentracije gvožđa daju sliku potpuno drugačiju od "zemaljske".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA