NAUČITE STRANI JEZIK IGRAJUĆI SE: Duolingo je profesor za jezike u vašem smartfonu

Aplikacija se skoro pojavila za Android i iOS, a omogućava nam da na interesantan način naučimo osnove nekih od najpoznatijih stranih jezika

  • 2

Za sada su u ponudi francuski, nemački, portugalski, italijanski i španski jezik.

Da biste mogli da koristite aplikaciju, neophodno je da znate engleski jezik, jer je odgovaranje na pitanja za sada moguće jedino tako.

Kada odaberete jezik koji želite da naučite, krećete od najosnovnijih pitanja. Veoma je interaktivno i posle nekog vremena ćete se bukvalno "navući" na igricu.

Neka pitanja će zahtevati da prepoznate, recimo, dečaka na slici ispod koje piše ta reč na odabranom jeziku, da biste u nekom od sledećih morali da napišete tu reč ili je prevedete. Tu su i pitanja gde ćete morati da slušate šta vam govori ženski glas i to pokušati da napišete.

Ima dosta celina, neke od njih su, na primer, životinje, hrana, a tu je i neizostavna gramatika poput predloga, množine, glagola i ostalo...

Kada završite neku od celina, dobijate poene i možete napredovati po nivoima. Takođe se možete takmičiti sa prijateljima ukoliko se prijavite putem Facebooka ili Twittera.

Duolingo je potpuno besplatan i neće vam dosađivati raznim reklamama, što je veoma dobro. Možete je preuzeti sa marketa za Android i iOS.

Ova aplikacija je pravi primer da smartfoni ne moraju da služe samo za zabavu, već kroz njihovo korišćenje i igru možemo naučiti neke korisne stvari.

(M. Đ.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nemamime

    2. decembar 2013 | 18:02

    Najbolja aplikacija u poslednje vreme :)

  • Mrgud

    3. decembar 2013 | 10:37

    Meni treba Srpski-Njemacki,koliko vidim toga nema,ako u skorije vreme prosire i na jos neke jezike bice prava stvar za mene.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA