NAJPOPULARNIJA APLIKACIJA: WhatsApp koristi 400 miliona korisnika mesečno

Globalni fenomen, kada je u pitanju aplikacija za dopisivanje WhatsApp, postigao je neverovatno značajan uspeh. Na to ukazuje podatak da je 100 miliona ljudi skinulo ovu aplikaciju u poslednja četiri meseca

  • 13

Messaging aplikacije su dostigle neverovatnu popularnost ove godine, a neke rastu čak i brže nego WhatsApp.

Bez obzira na to, kompanija je objavila da je postigla neverovatno značajan uspeh. WhatsApp ima 400 miliona aktivnih korisnika na mesečnom nivou, od toga se 100 miliona pridružilo samo u poslednja četiri meseca.

- Ovaj uspeh smo postigli bez dolara potrošenog na reklamne kampanje. Ovde smo zbog svih naših korisnika koji svakodnevno šalju poruke svojoj porodici, prijateljima ili kolegama - izjavio je jedan od osnivača Jan Koum.

WhatsApp zarađuje novac tako što korisnicima naplaćuje jedan dolar godišnje za korišćenje njihove aplikacije. Ovo je daleko jeftinije od standarnih SMS tarifa koje naplaćuju mobilne mreže. 

Bez obzira na veliku konkurenciju aplikacija poput Vibera, Facebook Messengera ili Snapchata, WhatsApp nastavlja i dalje da raste velikom brzinom.

Za sada ostaje najpopularnija aplikacija za dopisivanje na svetu.

(Telegraf.rs/Izvor: The Verge)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    20. decembar 2013 | 17:53

    Najbolja aplikacija za dopisivanje i slanje slika i vide klipova

  • Ја

    20. decembar 2013 | 17:56

    Super aplikacija, jednostavna, brza, gratis.

  • milos

    20. decembar 2013 | 22:56

    Po meni je lakši Viber ali svako koristi ono što voli :) sve što vam pomaže u Srbiji da smanjite troškove je super :) pozdrav iz USA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA