• 6

Apple lansira patent koji će otvarati aplikaciju bez dodira ekrana

Kompanija planira da lansira "Touch and hover" displej koji će koristiti sličnu tehnologiju kao i Samsungov Galaxy Note 2 model, dok će drugi patent biti senzor koji će pratiti rad vašeg srca

  • 6

Apple iz godine u godinu stvara nove vidove tehnologije koje pomeraju granice. Oni su prvi stvorili tablet računare, a sada svojim fanovima spremaju novo iznenađenje.
Kompanija planira da lansira patent "Touch and hover" displej koji će koristiti sličnu tehnologiju kao i Samsungov Galaxy Note 2 model , dok će drugi patent biti senzor koji će pratiti rad vašeg srca.

"Touch and hover" displej omogućiće vam da koristite Apple uređaj bez dodirivanja ekrana. Jednostavno ćemo moći da zadržimo prst iznad aplikacije i ona će se automatski pokrenuti kao i da smo pritisnuli ekran.

Verovatno će korisnici u početku biti iznenađeni što će njihovi iPhone-i  ili iPad-i u nekim situacijama teško razaznati mahanje prstom za pokretanje aplikacije i slučajno prelaženje prstom preko ekrana. Međutim, programeri će moći da naprave interfejs koji će "čitati" namere uređaja tako što će proveravati koliko dugo ste zadržali prst iznad ekrana ili koliko daleko je on udaljen.
Što se tiče drugog patenta za sada se ne zna mnogo, ali prema onome što se priča očekuje se da bude revolucionaran. U pitanju je veoma složen senzor koji će pratiti rad vašeg srca toliko detaljno da će na osnovu njih moći da identifikuje različite osobe. Ovo do sada nije viđeno ni na jednom uređaju.

Ovaj senzor će doneti novu dimenziju fitnes aplikacijama, i biće veoma koristan kako biste, na primer, prilikom trčanja ili vežbanja pratili rad vašeg srca.
Za sada se ne zna kada će se ovi patenti pojaviti niti za koje uređaje, ali se pretpostavlja da će u pitanju biti sledeća generacija iPhone-a i iPad-a.
(Telegraf.rs/Izvor: Mashable / Foto-ilustracija)
 

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Burduš

    Apple je Apple a Samsung je Smeće. Mercedes je Mercedes a Fiat je Fiat i ostat ce Fiat. Za zene je uvijek bila boja vazna kad je u pitanju neki automobil pa im nije bitna marka. Ali za prave ljude jako je bitna marka. Tako da se Apple i Samsung ne mogu porediti.

  • dadajasam

    jailbait

  • Drgag

    Svesni su, al im uspeva jer ima onih koji vole komediju.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima