Apple lansira patent koji će otvarati aplikaciju bez dodira ekrana

Kompanija planira da lansira "Touch and hover" displej koji će koristiti sličnu tehnologiju kao i Samsungov Galaxy Note 2 model, dok će drugi patent biti senzor koji će pratiti rad vašeg srca

  • 6

Apple iz godine u godinu stvara nove vidove tehnologije koje pomeraju granice. Oni su prvi stvorili tablet računare, a sada svojim fanovima spremaju novo iznenađenje.

Kompanija planira da lansira patent "Touch and hover" displej koji će koristiti sličnu tehnologiju kao i Samsungov Galaxy Note 2 model , dok će drugi patent biti senzor koji će pratiti rad vašeg srca.

"Touch and hover" displej omogućiće vam da koristite Apple uređaj bez dodirivanja ekrana. Jednostavno ćemo moći da zadržimo prst iznad aplikacije i ona će se automatski pokrenuti kao i da smo pritisnuli ekran.

Verovatno će korisnici u početku biti iznenađeni što će njihovi iPhone-i  ili iPad-i u nekim situacijama teško razaznati mahanje prstom za pokretanje aplikacije i slučajno prelaženje prstom preko ekrana. Međutim, programeri će moći da naprave interfejs koji će "čitati" namere uređaja tako što će proveravati koliko dugo ste zadržali prst iznad ekrana ili koliko daleko je on udaljen.

Što se tiče drugog patenta za sada se ne zna mnogo, ali prema onome što se priča očekuje se da bude revolucionaran. U pitanju je veoma složen senzor koji će pratiti rad vašeg srca toliko detaljno da će na osnovu njih moći da identifikuje različite osobe. Ovo do sada nije viđeno ni na jednom uređaju.

Ovaj senzor će doneti novu dimenziju fitnes aplikacijama, i biće veoma koristan kako biste, na primer, prilikom trčanja ili vežbanja pratili rad vašeg srca.

Za sada se ne zna kada će se ovi patenti pojaviti niti za koje uređaje, ali se pretpostavlja da će u pitanju biti sledeća generacija iPhone-a i iPad-a.

(Telegraf.rs/Izvor: Mashable / Foto-ilustracija)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • alerohal

    25. decembar 2013 | 16:34

    To vec ima galaxy s4..nema nista od patentiranja jer je samsung vec uradio svoje..

  • mica

    26. decembar 2013 | 01:43

    Izvinjavam se sto ovde ovako pricam ali ajde ne gubi se zivota ti. Samsung i apple ne mogu da se mere :)

  • Goran

    26. decembar 2013 | 03:21

    Cemu to sluzi ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA