NOVI REKORDER: PlayStation 4 prestigao prodaju Xbox One konzole

Sony je prodao 4.2 miliona konzola do kraja 2013. godine, dok je Microsoft u ponedeljak objavio da je do kraja prošle godine prodato 3 miliona primeraka Xbox One

  • 4

Nova generacija konzola pojavila se otprilike u isto vreme. Iako su obe konzole zabeležile rekordne prodaje u prvih 24 sata sa preko milion prodatih primeraka, prema najnovijim podacima PlayStation 4 polako, ali sigurno zauzima prvo mesto sa preko 1.2 miliona prodatih kopija više u odnosu na Xbox One.

Sony je prodao 4.2 miliona konzola do kraja 2013. godine, rekao je CEO Sony Computer Entertainment-a Endru Haus, a Microsoft je u ponedeljak objavio da je do kraja prošle godine prodato 3 miliona primeraka Xbox One.

PlayStation 4 je imao nedelju dana prednosti u Americi u kojoj se pojavio 15. novembra. Xbox One je objavljen 22. novembra u 13 zemalja, dok se PlayStation 4 u Evropi i Australiji pojavio tek 29. novembra.

Iako je PS4 jeftiniji, po svemu sudeći ovo sigurno nije razlog zbog kojeg se bolje prodaje u odnosu na Xbox One. Nije tajna da PS4 ima jači i bolji hardver, kao i da sami igrači sa nestrpljenjem očekuju neke od ekskluzivnih naslova koji će se pojaviti samo za njega.

(Telegraf.rs/ Izvor: Mashable.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir ns

    9. januar 2014 | 12:05

    Ne zeza ništa. To je 0.0001% konzola, Xbox360 je imao mnogo mnogo veći procenat kvarova pa je opet jedna od najboljih konzola svih vremena. Jednostavno nema apsolutno nikakve šanse da 100% proizvedenih konzola radi. Najbolje od svega je to što su se ti škartovi pojavili samo u Americi ;).

  • ...

    9. januar 2014 | 00:19

    Ja sam cula da nesto zeza, kad izbace novu seriju kupujem muzu.

  • Vladimir ns

    8. januar 2014 | 17:18

    Imam ga već mesec dana i nemam ni jednu jedinu zamerku. Probao malo PS3, one besplatne PS+ igre ali nije to više to.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA