VELIČINA JE BITNA: Pogledajte šta je Apple spremio za 2014. godinu

Apple je rešio da poveća veličinu svojih telefona i tako uđe na tržište sve popularnijih fableta. Tokom ove godine očekuju nas dva nova iPhone-a, novi iPad od 12.2 inča i dugo očekivani iWatch

  • 4

Izgleda da je Apple shvatio da je veličina ekrana bitna, te će po svemu sudeći u drugoj polovini ove godine predstaviti dva nova telefona većih dijagonala u odnosu na prethodne, ali i novi tablet iPad Pro koji će imati ekran od 12.2 inča.

Dok većina kompanija predstavlja telefone veće od 4 inča, Apple je tek u drugoj polovini prošle godine povećao veličinu svog iPhone-a sa 3,5 na i dalje skromnih 4 inča. Ljubitelji ove kompanije, kao i analitičari već duže vreme žele da vide telefon koji će parirati sve većim telefonima, popularnim fabletima kao što je na primer Galaxy Note 3.

Prema nezvaničnim informacijama koje su se pojavile na sajtu ZD Net, jedan od dva nova iPhone-a, koji neki nazivaju i iPhone Air zato što će navodno biti tanak samo 6 milimetara, imaće ekran od 4, 7 inča, rezolucije 1600 x 900 piksela i gustinu od 386 piksela po inču.

Drugi model novog iPhone-a imaće još veći ekran od 5, 5 inča sa Full HD rezolucijom. Ovim modelom Apple bi ušao na tržište sve popularnijih fableta. Oba modela će imati top hardver, verovatno 64-bitni A8  procesor, više memorije, bolju grafiku i kvalitetniju kameru.

Što se tiče novog modela iPad-a, ekran će biti veličine čak 12,2 inča rezolucije 2732 x 2048 piksela.

Pored novih verzija već postojećih uređaja, Apple bi ove godine trebalo da predstavi i njihovu verziju pametnog sata iWatch koji svi sa nestrpljenjem očekuju.

Za sada Apple ne daje nikakve zvanične informacije, ali je iskustvo iz prethodnih godina pokazalo da je veliki broj glasina vezanih za Apple uglavnom istinit, tako da možemo računati da će Tim Kuk i kompanija nove uređaje zaista predstaviti tokom ove godine.

(Telegraf.rs / Izvor: zdnet.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA