Google pravi pametna sočiva koja će pomoći dijabetičarima

Pametna sočiva nisu minijaturna verzija Google Glass-a već im je uloga da pomognu dijabetičarima tako što će meriti nivo šećera u organizmu uz pomoć senzora koji će uzimati uzorak iz suza korisnika

  • 0

Google radi na projektu koji se dosta razlikuje u odnosu na ono na šta smo navikli od njega. Nedavno je kompanija objavila da se radi na pametnim sočivima koji će značajno olakšati život dijabetičarima.

Pametna sočiva nisu minijaturna verzija Google Glass-a već im je uloga da pomognu dijabetičarima tako što će meriti nivo šećera u organizmu uz pomoć senzora koji će uzimati uzorak iz suza korisnika.

Google se nada da će ovo biti mnogo lakša i bezbolnija metoda u odnosu na sadašnje gde dijabetičari čak nekoliko puta dnevno moraju da bockaju prst kako bi uzeli uzorak krvi i izmerili nivo šećera.

Kompanija želi da ubaci mini LED lampicu koja će zasvetleti kada nivo šećera u krvi pređe ili padne dozvoljeni nivo.

Ideja za ovako nešto nije nova i postoji već neko vreme. Google traži partnere kako bi usavršio ovu tehnologiju i kreirao aplikacije koje će ovu tehnologiju više približiti korisnicima. Pojavljivanje ovih sočiva nije blizu i očekuje se tek za nekoliko godina, ali je dobro što Google svoju tehnologiju koristi kako bi rešavao i medicinske probleme.

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA