TEXET TM-7854: Povoljan tablet aluminijumskog kućišta i odličnih karakteristika

Lepo dizajnirano i kvalitetno aluminijumsko kućište, sa solidnim hardverom koji će bez problema pokrenuti sve popularne aplikacije. Odličan odnos cene i kvaliteta

  • 1

Kompanija Texet je veoma poznata u Rusiji, a kod nas će se njihovi modeli tek pojaviti. Bez obzira na to, uređaj koji smo testirali, tablet TM-7854 je veoma dobar, s obzirom da je u pitanju nepoznata kompanija.

U pitanju je prosečan tablet sa prosečnom cenom. Odlikuje ga odličan kvalitet izrade, i solidan hardver koji može pogurati sve što današnji standardi zahtevaju. Uređaj je ekskluzivno na testiranje ustupio CT Computers.

DIZAJN

Izgled Texet TM-7854 tableta veoma podseća na čuveni iPad Mini. Uređaj je napravljen od aluminijuma, i kada se drži u ruci oseća se hladan dodir čelika, što je za svaku pohvalu, s obzirom da su uređaji ovog ranga uglavnom plastični. Nema nikakvog krckanja i klimanja, sve je zašrafljeno i uklopljeno kako treba.

Na prednjoj strani nalazi se ekran od 7.85 inča u čijem se donjem delu nalaze touch dugmići. Na vrhu je prednja kamera za video chat. Sa desne strane uređaja nalazi se dugme za kontrolu zvuka, a na gornjoj strani je dugme za uključivanje ekrana, ulaz za USB, HDMI, slušalice i slot za memorijsku karticu.

Aluminijumska pozadina je veoma lepo urađena i na sredini ima ugraviran logo kompanije Texet. U levom uglu se nalazi kamera od 2 Mpix.

Sa sigurnošću možemo reći da se ovaj model izdvaja od drugih u ovom cenovnom rangu i da je kompanija Texet dosta pažnje posvetila njegovom dizajnu i kvalitetu izrade koji su zaista dobri.

EKRAN

Ekran je izrađen u IPS tehnologiji, veličine 7.85 inča. Rezolucija je 1024 x 768 piksela, a kvalitet prikaza je dobar. U odnosu druge modele u ovoj klasi, Texet TM-7854 ima mnogo bolji ekran.  Pošto je u pitanju IPS panel kvalitet se ne  gubi gledanjem sa strane.

Ono što smo primetili tokom testiranja je da touchscreen ponekad ume da zabaguje i ne odreaguje baš na prvu komandu, ali se to retko dešava.

HARDVER

Texet TM-7854 poseduje četvorojezgarni procesor sa taktom rada na 1.0 GHz. Iako u specifikacijama stoji da je raspoloživa RAM memorija 1 GB na raspologanju korisniku je 756 MB. Što se tiče memorije, uređaj ima 16 GB i moguće ju je proširiti memorijskom karticom do 32 GB.

Performanse uređaja su veoma dobre i sve je radilo super. Dosta je brz i ovaj tablet je uspeo da izvuče maksimum od ovakvog hardvera što je za pohvalu. Većina igrica radi odlično tako da ćete sigurno uživati u najpopularnijim naslovima na Android platformi.

Ono čime se ovaj model ne može pohvaliti je kamera. Prednja ima 0.3 Mpix a zadnja 2.0 Mpix ali su jako lošeg kvaliteta i zbog toga ćete ih retko kad koristiti.

SOFTVER

Texet TM-7854 pokreće Android 4.2.2, a trebalo bi da dobije i neku od novijih verzija. U pitanju je stock Android, klasičnog interfejsa i dobro poznatog dizajna.

Uređaj dolazi sa već instaliranom Telegraf aplikacijom, a pored nje tu su i sve ostale koje dolaze sa Androidom poput internet pretraživača, muzičkog i video plejera... Tokom skrolovanja kroz menije nema nikakvog kočenja, a aplikacije se otvaraju veoma brzo zbog dobre optimizacije softvera.

BATERIJA

Baterija je kapaciteta 3900 mAh. Iako je slabijeg kapaciteta zbog bolje optimizacije potrošnje to se ne primećuje toliko u realnom radu. U pitanju je litijum jonska, a ne litijum polimerna baterija pa je podložnija starenju.

Potrošnja u stanju mirovanja je minimalna.

ZAKLJUČAK

Texet TM-7854 je odlično odmeren tablet u svom cenovnom rangu.  Uz njega se pored svih potrebnih kablova dobija i futrola. Pored toga što će uređaj štiti od ogrebotina, ona može poslužiti i kao stalak na koji možete nasloniti tablet u svakom trenutku.

Preporučujemo vam da, iako je u pitanju nova kompanija na našem tržištu, razmislite o ovom modelu ukoliko vam je potreban novi tablet.

Njegova cena iznosi 21.990 dinara.

(M.Đ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA