POWER SLEEP: Ova aplikacija traži lek za neizlečive bolesti dok spavate (VIDEO)

Power Sleep radi u pozadini, i to samo kada spavate. Ciklusi procesora se koriste za izračunavanje podataka koji su manji od 1 megabajta.

  • 7

Samsung je izbacio alarm aplikaciju koja kada spavate, procesorsku snagu vašeg smartfona koristi kako bi napravila super-kompjuter u "cloudu", odnosno na internetu, kojem mogu da pristupe razni istraživači širom sveta. Aplikacija pod nazivom "Power Sleep", je razvijena u saradnji sa kompanijom "Cheil Worldwide".

Power Sleep radi u pozadini, i to samo kada spavate. Ciklusi procesora se koriste za izračunavanje podataka koji su manji od 1 megabajta. Naučnici sa Univerziteta u Beču zatim te podatke koriste za dešifrovanju proteinskih sekvenci i pravljenju open-source baze podataka, kojoj mogu da pristupe naučnici širom sveta.

Svrha ove baze je da olakša traženje lekova za razne bolesti, kao što je na primer Alchajmer. Aplikaciju možete besplatno preuzeti sa marketa i na taj način pomoći ovom projektu.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: talkandroid.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laki

    17. februar 2014 | 23:48

    Jos jedan nacin za spijunazu , kako oni znaju kada ja spavam ...

  • nino

    18. februar 2014 | 00:15

    Laki Ne znaju kada spavas ali telefon zna kada je na punjacu i isto tako zna kada je pun. Telefon kada je na punjacu i baterija na 100% salje se ok signal aplikaciji da moze da se pokrene i aplikacija pokrece tajmer koji ti sam podesis prethodno do kada moze da radi i u koje vreme. Radice i u toku dana ako je telefon na punjacu i na 100% Aplikacija je cisto u humanitarne svrhe i pomoc velikim institutima za procesorsku snagu u svrhu istrazivanja i nema nikakve veze sa spijunazom

  • Bojanica

    18. februar 2014 | 11:57

    Meni nije jasno kako moj telefon moze da im pomogne da nadju lekove

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA