GOOGLE NOW LAUNCHER: Interfejs Nexus 5 dostupan i na drugim smartfonima

Google Now launcher omogućava pristup Google Now aplikaciji jednostavnim skrolovanjem u levo, a moguće je dok ste na početnom ekranu reći "Ok Google" i ona će se automatski pokrenuti

  • 5

Google je juče na svoj market, Google Play, izbacio zvaničnu aplikaciju njihovog novog Android interfejsa (launcher). Google Now launcher  je do sada koristio samo njihov model Nexus 5, a od sada mogu i svi drugi Nexus i Google Play edition uređaji koji koriste najnoviji Android 4.4 KitKat. Drugi modeli još uvek nisu podržani.

Google Now launcher omogućava pristup Google Now aplikaciji jednostavnim skrolovanjem u levo, a moguće je dok ste na početnom ekranu reći "Ok Google" i ona će se automatski pokrenuti. Novi launcher donosi još neke dobre prednosti, kao što su veće ikonice, i novi meni.

U meniju se nalaze samo aplikacije, a widget-ima se sada pristupa držeći prst duže na početnom ekranu, isto kao kada se menjaju pozadine.

Veliki broj korisnika Androida već odavno priželjkuje ovakav interfejs, a moguće je da će im Google uskoro uslišiti želju i ovu aplikaciju omogućiti i onima koji ne koriste Nexus uređaje.

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    27. februar 2014 | 15:10

    Ja ovo imam od kada je izasao Kitkat od novembra.Prednost Nexusa je to sto cete imati najbrzi android i uvek najnovi android.

  • Nexus

    27. februar 2014 | 15:32

    Ukoliko malo bolje pročitaš tekst vidiš da je dostupan samo za Nexus i Google Play edition uredjaje. Ja imam Nexus 4, skinuo i sve radi super.

  • govno

    27. februar 2014 | 21:42

    Može se imati na bilo koji telefon sa android 4.1 i više...Samo ukucajte na google how to get google now launcher on any phone..Ja ga imam an S4 mini I perfect I rAdi a Android mi je 4.2

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA