• 7

TELEKOM SRBIJA: Ostvarena neto dobit od 15, 3 milijarde dinara

Tokom 2013. godine Telekom Srbija je realizovao investiciona ulaganja u iznosu od 13 milijardi dinara, što je za 605 miliona dinara više nego u 2012. godini. Takođe, neto dobit ove kompanije u odnosu na isti period veća je za 36 odsto

  • 7

Kompanija Telekom Srbija a.d. u 2013. godini ostvarila je neto dobit u iznosu od 15,3 milijarde dinara, što je za 36 odsto, odnosno četiri milijarde dinara, više u odnosu na prethodnu godinu. Na ime plaćenih poreza, doprinosa i naknada (javnih prihoda) u budžet Republike Srbije, kompanija Telekom Srbija uplatila je 14,3 milijardi dinara.
Svesni činjenice da jedino ulaganja mogu da obezbede kompaniji zadržavanje liderske pozicije na izrazito konkurentnom tržištu telekomunikacija u Srbiji, tokom 2013. godine realizovana su  investiciona ulaganja  u iznosu od 13 milijardi dinara, što je za 605 miliona dinara više nego u 2012. godini. Ova značajna sredstva su iskorišćena za nabavku baznih stanica, proširenje magistralne i regionalne optičke infrastrukture, proširenje nacionalne IP/MPLS i multiservisne mreže.

Istovremeno sa povećanjem iznosa novčanih sredstava namenjenih investicionim projektima, kompanija je  uspela da  smanji stanje duga u 2013. godini za oko 205 miliona eura u odnosu na stanje krajem 2012. godine, tako što je tokom  2013. godine ukupno otplaćeno više od 296 miliona eura po osnovu ranije preuzetih obaveza (glavnice kredita i pripadajućih kamata).
O dobrim poslovnim rezultatima, govori i činjenica da je kompanija Telekom Srbija a.d. svim svojim akcionarima isplatila privremene dividende u ukupnom iznosu od preko 7,5 milijardi dinara.
Kompanija Telekom Srbija za uspešnu 2013. godinu želi pre svega da zahvali svojim vernim korisnicima koji će i u budućnosti ostati u centru pažnje kompanije i svih njenih zaposlenih sa ciljem pružanja novih iskustava korišćenja telekomunikacionih usluga.
(Telegraf.rs)
 

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bond

    Najeli se

  • Nikola

    Bas me interesuje gde ce da uloze pare, imamo naj sporiji net a najvise ga placamo i sto je najgore i to sto placamo ne radi kako treba :-(

  • Dr

    Sto znaci da ima mesta smanjenju cena i interneta o fiksne i mobilne telefonije za preko 50%. Ako je to drzavna firma (vecinski) onda tu dobit treba da delimo svi kroz nize cene a ne zaposleni kroz plate

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima