SVEMOGUĆI PRSTEN: Kucajte poruke i otvarajte aplikacije u vazduhu (VIDEO)

"Ring" je gedžet koji izgleda poput prstena, uz pomoć njega, jednostavnim pokretima, možete otvarati razne aplikacije, kontrolisati druge uređaje, ali i kucati poruke. Jedina mana mu je što nije vodootporan

  • 2

Novi bluetooth pametni prsten pod nazivom "Ring" izgleda sasvim obično, ali se u njemu krije elektronika koja će prepoznati svaki pokret prsta, uz pomoć kojih se mogu kontrolisati razni drugi uređaji.

Ring će omogućiti onome ko ga nosi da piše poruke jednostavnim "pisanjem" slova u vazduhu i razni pokreti će se koristiti za pristupanje brojnim aplikacijama. Svakoj od njih biće dodeljen jedan pokret koji će otvoriti zadatu aplikaciju.

Na primer, pokret u obliku violiniskog ključa može pokrenuti muzički plejer na vašem pametnom telefonu, dok će pokret u obliku koverte otvoriti poruke. Napredne funkcije koje su opisane u video-snimku prikazuju plaćanje putem GPS-a ili iBeacon-a, ali se koristi i kao daljinski upravljač za televizore.  Ring će funkcionisati čak i sa Google Glass-om, Pebble pametnim satovima i drugim.

Kako biste aktivirali uređaj, potrebno je da pritisnete dugme koje se nalazi sa strane, a moguće je dobijati i razna upozorenja u vidu vibracija i diskretnog LED osvetljenja. Ring će moći da izvrši i do 1.000 pokreta pre nego mu se istroši baterija. Jedina mana ovog gedžeta je taj što nije vodootporan, tako da ćete pre svakog pranja ruku morati da ga skinete, a i korišćenje napolju dok pada kiša nije moguće.

Baterija na Ring-u nije zamenljiva, tako da jednom kada ona prestane da se puni, zabavi je kraj. Najjeftinija verzija ovog uređaja košta 145 dolara, a kompanija Logbar koja ga je stvorila nada se da će cenu spustiti na 100.

Za početak Ring će biti dostupan samo za Android i iOS uređaje, a radi se i na Windows Phone verziji.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: mashable.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA