Ovo je prva fotografija ikad atačovana u mejl!

Natanijel Borenštajn i Ned Frid pre 22 godine napravili su ekstenziju pod nazivom Multipurpose Internet Mail Extension poznatiju kao attachment koja se i danas koristi u svakodnevnoj internet komunikaciji

  • 6

Natanijel Borenštajn pre 22. godine poslao je mejlom prvi atačment. Ova funkcija danas je deo svakodnevice moderne komunikacije upravo zahvaljujući Borenštajnu i njegovom kolegi Nedu Fridu.

Natanijel i Ned su 1992. godine napisali ekstenziju pod nazivom Multipurpose Internet Mail Extension, ona se i dan danas koristi i pomoću nje milioni ljudi svakodnevno razmenjuju slike i druge fajlove.

Borenštajn je dugo maštao da jednog dana mejlom podeli slike sa svojim unucima što je dovelo do nastanka najpopularnije mogućnosti koju pruža elektronska pošta.

(Telegraf.rs / Izvor: businessinsider.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    22. mart 2014 | 11:55

    Atacovana??????Od vas novinara su samo politicari veci izdajnici i sljam....Koji je ovo jezik ???ATACOVANA???? Vas vec odavno ne moze da bude sramota jer obraza nemate.

  • Bojan

    22. mart 2014 | 18:18

    Dragane iskuliraj, godine susretanja sa stranim izrazima urade svoje...evo ja prvi, jezik kojin se sluzim svaki dan na poslu je engleski, i svi pojmovi i sva terminologija je na engleskom, i kad bi hteo ne bih mogao da prevedem sve na srpski... ako bi rekao posalji u "umetku" ili u "dodatku" niko ne bi skontao, ali ako napisem atacment ili attachment svi skontaju sta je... tako da vec deset godina pricam nekim hibridom srpskog i engleskog, tako je kako je, to je postao standard naprosto...novinari i politicari su krivi za mnogo stvari ali ovo nije jedna od njih

  • diski

    22. mart 2014 | 15:22

    Umetnuta, zakačena, stavljena, dodata, ubačena… to su samo neke od reči koje ste mogli da iskoristite…

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA