Uspeo je da uz pomoć običnog kompa obriše brkove Supermenu bolje nego Holivud svojim skupim superkompjuterima (VIDEO)

Uz pomoć veštačke inteligencije i jeftinog kompa uradio je ono za šta Holivud troši milione

  • 0

Što se fanova tiče, postoje mnoge stvari koje nisu baš kako treba u filmu "Liga pravde", a jedna od možda najgorih jeste digitalno uklanjanje brkova sa lica Supermena koga tumači Henri Kavil.

Otišla sam na premijeru filma "50 nijansi oslobođeni": Žene su uzdisale zbog frajera i para, a tek kada je krenula scena seksa na parkingu (VIDEO)

Uprkos gotovo neograničenom budžetu i tehnologiji koja tvorcima filma bila na raspolaganju, ispada da podjednako dobar, ako ne i bolji, posao može da uradi kućni kompjuter uz pomoć veštačke inteligencije.

Stručnjaci koji se bave istraživanjem veštačke inteligencije su proteklih nedelja napravili ogromne pomake kada je korišćenje tehnologije za duboko učenje za manipulisanje video snimcima u pitanju.

Printskrin: Youtube/Warner Bros. Home Entertainment

Zapravo, veštačka inteligencija je stigla do tačke kada lako dostupni programa koji rade na "običnim" kompjuterima mogu da zamene lica na ljudima sa neverovatnom preciznošću.

Kako biste ovo uspeli, potrebno je da nabavite i trenirate veštačku inteligenciju uz pomoć hiljade slika osobe čoije lice želite da zalepite na glavu druge osobe. Međutim, na internetu postoje brojni alati koji na raspolaganju imaju beskonačno veliki broj slika poznatih osoba, kao što nje Henri Kavil.

Naravno, u pitanju nisu instant rezultati, ali nakon nekoliko dana mukotrpnog rada procesora, neko ko radi na običnom PC računaru može da izvede holivudske specijalne efekte - kao što je uklanjanje brkova sa lica Supermena.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA