Apple se oglasio povodom "curenja" tajnog koda koje su mnogi nazvali najvećim u istoriji

Mnogi kažu da je ovo katastrofa, a evo šta kaže kompanija iz Kupertina

  • 0

Nakon što je neko na internetu postavio izvorni kod za ključnu komponentu Appleovog mobilnog operativnog sistema uz pomoć kog hakeri mogu da naprave mnogo štete vlasnicima iPhonea, oglasila se i kompanija.

Najveće curenje u istoriji Applea: Neko je upravo objavio kod koji može da "slomi" svaki iPhone

Kompanija je u saopštenju umanjila značaj ovog koda, iako su mnogi ovo curenje podataka označili kao "najveće u istoriji".

Foto: Guliver/Justin Sullivan/Getty

U pitanju je izvorni kod za iBoot aplikaciju koja je zadužena za bezbedno podizanje sistema, a koju bi hakeri mogli da koriste da otkriju i najmanju ranjivost iPhonea, kao i da ga lakše jailbreakuju.

Ipak, Apple ne smatra da je u pitanju toliko ozbiljan problem:

- Stari izvorni kod od pre tri godine se nekako našao na internetu. Međutim, bezbednosni dizajn naših proizvoda ne zavisi od tajnosti ovog koda. postoje mnogi slojevi hardverske i softverske zaštite koji su ugrađeni u naše proizvode i uvek ohrabrujemo naše korisnike da redovno apdejtuju svoje uređaje kako bi imali najbolju zaštitu, stoji u saopštenju Applea.

Iako je izvorni kod povezan sa iOS 9 verzijom, veliki delovi tog koda se i danas koriste, a koliko je on važan govori i činjenica da Apple najviše plaća ljudima za otkrivene greške baš u ovom segmentu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA