≫ 

Tviter izbrisao na desetine miliona lažnih i sumnjivih profila

Nemojte da se iznenadite ako vidite da se broj vaših pratioca smanjio

  • 1

Društvena mreža Twitter saopštila je da će na desetine miliona naloga biti deaktivirano zbog sumnjivih aktivnosti, zbog čega će mnogi profili ostati bez određenog broja pratioca.

Surovo su je napali zbog slike u bikiniju, ali je njen odgovor svima zapušio usta (FOTO)

Ova odluka dolazi nakon šest meseci pošto je New York Times pisao o prodaji nekoliko miliona lažnih pratioca koji su nekim profilima doneli veći uticaj na ovoj mreži.

Mnogi lažni profili bavili su se širenejm lažnih informacija. Foto: Pixabay.com

- Verujemo da će ovo biti težak udarac za neke, ali verujemo i da je tačnost i transparentnost ono što Twitter čini poverljivim i dobrim servisom za javnu komunikaciju, napisao je Vijaja Gade, direktor Twittera nadležan za zakonitost, polisu i poverenje.

Poznato je da se neki nalozi koriste lažnim pratiocima kako bi povećali uticaj svojih profila, a ovo je veoma važno kompanijama koje žele da prodaju svoje proizvode pravim mušetrijama, a ne lažnim profilima.

Ovo je mera koja je preduzeta u cilju povećanja sigurnosti platforme i smanjenja trolova, lažnih vesti i dezinformacije na Twitteru, Facebooku i drugim platformama. Seča korisnika nosi sa sobom izvestan rizik. Samnjenjem broja pratioca smanjuje se i korišćenje društvene mreže, jer što više pratioca imate to ćete više koristiti platformu.

Lažni profili često su korišćeni i u nezakonite svrhe. Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Wall Street je takođe zabrinut jer su akcije Twitter-a opale zbog najave da će više od 70 miliona računa biti ugašeno u borbi protiv dezinformacija i druge zloupotrebe. Kompanija je saopštila da je većina naloga koji su izbrisani bilo neaktivno pa se zbog toga njihovo brisanje ne smatra toliko dramatičnim.

(Telegraf.rs/money.cnn.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA