≫ 

Popularne iPhone aplikacije snimaju vaš ekran bez dozvole - pogledajte kompletan spisak onih koje vas špijuniraju

Najbolje bi bilo da ih obrišete, ili budete veoma pažljivi kada ih koristite

  • 2

U pokušaju da što bolje razumeju kako mušterije koriste njihove aplikacije, pojedine kompanije angažovale se analitičke firme koje mogu da snimaju sve što radite dok ste unutar jedne, uključujući svaki dodir ekrana i unos teksta.

A sve se to dešava bez saglasnosti korisnika koji nema pojma da svi sakupljeni podaci mogu da dospeju do servera trećeg lica. A među tim podacima mogu da se nađu osetljive stvari kao što su brojevi kreditnih kartica, šifre i drugi osetljivi podaci.

iPhone nije hakovan kako bi došlo do ovoga, niti je u pitanju bag, već je u pitanju nov način nadziranja koje su kompanije smislile.

Sudeći po izveštaju sajta TechCrunch, nekoliko popularnih iPhone aplikacija prati sve što radite unutar njihove aplikacije.

A evo i spiska:

Foto: PIxabay.com

- Abercrombie & Fitch

- Hollister

- Expedia

- Hotels.com

- Singapore Airlines

- Air Canada

U svoju odbranu, tvorci nekih od ovih aplikacija izjavili su da one snimaju samo stvari koje se dešavaju unutar nje i da tehnički nije moguće da ovo nadziranje izađe iz granica aplikacije.

VIDEO: Kada Ajfon bukvalno eksplodira

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stvarno?

    8. februar 2019 | 23:38

    pa to rade svi telefoni. ti bukvalno pre nego pokrenesh novi telefon morash da skinesh gace i navedesh pored svojih podataka i koliko bubuljica na (__,__) tu imash.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA