• 2

Baza s 400 miliona telefonskih brojeva korisnika Facebooka bila dostupna svima

Stručnjaci za bezbednost pronašli su u bespućima Interneta bazu podataka, spremljenu u običnom tekstu, koja uključuje milione zapisa – imena i telefonskih brojeva korisnika Facebooka

  • 2

Facebook se po ko zna koji put našao u skandalu u vezi sa sigurnošću i privatnošću podataka. Ovoga puta opet je reč o curenju podataka koji bi trebalo da budu zaštićeni, a čuvani su u običnom tekstu i, da stvar bude gora, bili dostupni svima.

Istraživač Sanyam Jain iz neprofitne organizacije GDI Foundation pronašao je na Internetu bazu podataka koja uključuje oko 419 miliona zapisa o korisnicima Facebooka.

Ova baza nije bila kriptovana niti zaštićena lozinkom. Svaki od stotina miliona zapisa uključivao je podatke o korisnicima kao što su ime, jedinstveni korisnički ID, zemlja i grad iz kojih dolazi, datum rođenja, pol, te možda i najvažnije – telefonski broj povezan s Facebook računom.

(Telegraf.rs/Bug)

Komentari

  • Alexey

    Naravno da je bila dostupna svima baza kad smo SAMI svi mi uneli u tu bazu svoje brojeve telefona svojevoljno i SVI smo kliknuli na opciju da je to "javno" što automatski znači da je dostupan svima.. Ko nas je terao da na fejsbuk unosimo sve te podatke? Sami smo sve to uneli, niko nas nije terao.

  • Перагеније

    А тек шта су урадили за ЦИА и НСА...!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima