Obrišite ovu aplikaciju ako je imate na telefonu jer će vam skupo naplatiti stvari koje ne koristite

Aplikacija je preuzeta preko 40 miliona puta

  • 0
Telefon, Aplikacije, Virus

Foto: Pixabay.com

Pre nekoliko dana smo pisali o 15 aplikacija koje pod hitno morate da obrišete sa telefona jer vam troše bateriju i zarađuju na vama bez vašeg znanja, a čini se da sada imamo još jedno upozorenje.

Bezbednosna kompanija Upstream otkrila je Android aplikaciju sa ogromnih 40 miliona korisnika koja se upušta u "sumnjive transakcije" bez znanja ljudi koji su je instalirali.

Aplikacija pod imenom Snaptube dozvoljava korisnicima da skinu bilo koji video sa YouTubea kako biste mogli da ga gledate oflajn.

Telefon, iPhone, Android, Virus, Hakeri

Foro: PIxabay.com/Biljana Jovanović

A u prilog ovome ide tvrdnja da je Upstream blokirao 70 miliona nedozvoljenih transakcija koje je ova apliakcija pokušala da sprovede u proteklih 6 meseci.

Da se to nije desilo, oko 4 miliona korisnika bi ostalo bez 90 miliona dolara za premijum digitalni servis koji nikada nisu naručili.

Pored toga što korisnike prijavljuje na premoijum servis bez njihovog znanja. Snaptube takođe automatski klikće na oglase u pozadini - a da vlasnik telfeona ničega nije svestan.

Stručnjaci tvrde da Snaptube sadrži isti softver za developere pod imenom Mango SDK, koji koristi još jedna popularna aplikacija pod imenom Vidmate.

Svi koji su instalirali drugu aplikaciju takođe su naišli na naplaćivanje servisa koje ne žele niti koriste.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA