≫ 

Bezbednosna "rupa" otkrila podatke 17 miliona korisnika Twittera

Zanimljivo je da je turski stručnjak odlučio da ne obavesti Twitter o propustu, već da se direktno obrati korisnicima, ali je taj njegov pokušaj Twitter osujetio

  • 0
Tviter, Twitter Logo Foto: Pixabay.com

Twitterova Andorid aplikacija, zahvaljujući "rupi" koju je otkrio turski stručnjak za bezbednost na internetu Ibrahim Balič, omogućila je da pristup ogoromnom broju podataka korisnika. Balič je uspeo da upari 17 miliona telefonskih brojeva sa nalozima njihovih vlasnika.

Iako Twitter ne dozvoljava da se vide telefonski brojevi korisnika, turski stručnjak je otkrio način da generiše telefonske brojeve, koje je potom nasumično otpremio na platformu, da bi nakon toga uspeo da ih poveže sa Twitter nalozima sa kojih su korišćeni prilikom registracije, piše Engadget.

Zanimljivo je i to da je Balič odlučio da ne obavesti Twitter o propustu, već da se direktno obrati korisnicima. Taj njegov pokušaj Twitter je blokirao 20. decembra, posle čega problem uopšte više nije komentarisan.

Najveći broj korisnika Twittera na koje se ova "provala" odnosi su iz Francuske, Grčke i Turske, a među su i političari i državni zvaničnici. Tako je TechCrunch otkrio da se među njima nalazi i jedan visoko pozicionirani izaelski političar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA