• 0

Bezbednosna "rupa" otkrila podatke 17 miliona korisnika Twittera

Zanimljivo je da je turski stručnjak odlučio da ne obavesti Twitter o propustu, već da se direktno obrati korisnicima, ali je taj njegov pokušaj Twitter osujetio

  • 0

Twitterova Andorid aplikacija, zahvaljujući "rupi" koju je otkrio turski stručnjak za bezbednost na internetu Ibrahim Balič, omogućila je da pristup ogoromnom broju podataka korisnika. Balič je uspeo da upari 17 miliona telefonskih brojeva sa nalozima njihovih vlasnika.

Iako Twitter ne dozvoljava da se vide telefonski brojevi korisnika, turski stručnjak je otkrio način da generiše telefonske brojeve, koje je potom nasumično otpremio na platformu, da bi nakon toga uspeo da ih poveže sa Twitter nalozima sa kojih su korišćeni prilikom registracije, piše Engadget.

Zanimljivo je i to da je Balič odlučio da ne obavesti Twitter o propustu, već da se direktno obrati korisnicima. Taj njegov pokušaj Twitter je blokirao 20. decembra, posle čega problem uopšte više nije komentarisan.

Najveći broj korisnika Twittera na koje se ova "provala" odnosi su iz Francuske, Grčke i Turske, a među su i političari i državni zvaničnici. Tako je TechCrunch otkrio da se među njima nalazi i jedan visoko pozicionirani izaelski političar.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima