• 4

Lažna Viber poruka ponovo kruži: Ne, ni ovoga puta se ništa ne naplaćuje!

Domaći internet mediji o ovome su pisali više puta godinama unazad, od kada je poruka sa potpisom "Viber team" (ili "@team Viber") počela da se pojavljuje

  • 4

Pojedini korisnici Viber-a u Srbiji ovih da su putem te aplikacije primili poruku koja ih obaveštava da će njeno korišćenje početi da se naplaćuje. Tekst poruke glasi:

"Viber ce u nedelju postati platni.Ako imaš 10 kontakata posalji im ovu poruku. Na taj nacin ce se videti da si aktivni korisnik i imaćeš plavi znak i ostaćeš besplatan( kako je bilo upisano u dokumentu) .Viber ce kostati €0.05 za poruku."

Međutim, uz malo truda, i još malo "guglanja" o ovom "problemu", se na internetu može doći do informacija da je poruka identične sadržine već bila slata korisnicima Viber-a.

Domaći internet mediji o ovome su pisali više puta godinama unazad, od kada je poruka sa potpisom "Viber team" (ili "@team Viber") počela da se pojavljuje.

Neke od prvih infomacija o poruci datiraju iz 2013. godine, ali je zanimljivo i to da je poruka o kojoj su portali pisali 2015. godine ima identičan tekst kao ovaj koji smo ovde objavili, i to sa istim rasporedom znakova intrepunkcije kao pre pet godina.

Ovom porukom se, u januaru 2016. godine, bavio i naš portal. Atanas Rajkov, sadašnji generalni direktor razvoja kompanije Viber za Istočnu Evropu, Srednji istok i Afriku, za Telegraf.rs je tada izjavio da informacija iz poruke "ne potiče od Viber-a i da se radi se o čistoj prevari".

"Naša omiljena aplikacija za razmenu poruka - Viber je besplatna i ostaće besplatna za sve korisnike širom sveta", rekao je tada Rajkov, apelujući na sve korisnike da lažnu informaciju ne šire dalje.

A kada će pošiljaocu konačno dosaditi da poruku šalje, nije poznato...

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima