• 1

Novo ažuriranje popularne aplikacije daje roditeljima potpunu kontrolu

Postavlja se pitanje: Da li je deci uopšte potreban - Messenger Kids?

  • 1

Facebook je ažurirao svoju aplikaciju namenjenu deci - Messenger Kids, novom opcijom za roditelje. Oni će sada moći da vide i kontrolišu kako njihova deca koriste aplikaciju za dopisivanje.

Novim alatima roditelji mogu da pristupe kroz kontrolnu tablu za roditelje u glavnoj Facebook aplikaciji. Roditelji će sada moći da vide više detalja o tome kako njihova deca provode vreme dok koriste aplikaciju. Moći će da znaju sa kim se deca dopisuju, da li koriste video pozive i, naravno, imaće pristup istoriji razgovora sa svakim korisnikom koga je dete blokiralo u aplikaciji.

Roditeljima će biti dostupne i najskorije fotografije koje je njihovo dete poslalo ili primilo (sa opcijom da obrišu ili prijave neprimeran sadržaj). Nova opcija će dozvoliti roditeljima da skinu sve informacije sa detetovog profila, što je slično opciji koju ima glavna Facebook aplikacija.

Mesindžer za decu se našao na meti kritičara od kada se pojavio decembra 2017. godine. Postavljala su se pitanja da li je Facebook dovoljno motivisan da ponudi proizvod koji je namenjen deci i pojedine grupe za zaštitu dece su sugerisale kompaniji da ugase aplikaciju.

Prošle godine Facebook je priznao da je aplikacija "falična", jer je dopuštala deci da stupe u grupni čet sa ljudima koje roditelji nisu prethodno odobrili, što je kršenje osnovne bezbednosne karakteristike aplikacije.

Iako je Facebook unapredio svoj "mesindžer za decu", deca će i dalje moći da komuniciraju sa blokiranim kontaktima ako se nalaze u istom grupnom četu. Grupni četovi će upozoriti decu da se u grupi nalazi neko koga su blokirali.

Facebook Messenger Kids

Foto: Facebook/Messenger Kids

Iz Facebooka kažu da će deca sada moći da odblokiraju kontakte ako žele, kao i da će razgovori sa njihovim blokiranim kontaktima ostati u inboksu kako bi roditeljima dali opciju da pregledaju taj čet, piše The Verge.

Facebook želi da naglasi da se informacije o aplikaciji Messenger Kids ne dele sa trećim izvorima i da ne koriste njihove informacije za reklamiranje. Ali, ako uzmemo u obzir istoriju te kompanije i njenu nemogućnost da zaštiti podatke svojih korisnika (namerno ili ne), i dalje se postavljaja pitanje da li "mesindžer za decu" uopšte treba da postoji.

Video: Za srpsko dete trgovac je spreman da plati 120.000 evra!

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ines

    Pa problem i jeste u tome sto deca bolje znaju o telefonu i aplikacijama od roditelja..

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima