Ogroman broj aplikacija koje nam dosađuju reklamama preko celog ekrana izbačen iz Google prodavnice

Pravila korišćenja Google Play prodavnice zabranjuju oglase koji se prikazuju dok se aplikaciju za koji su vezani ne koristi

  • 1
Google, Smartfon, Telefon, Android

Foto: PIxabay.com

U nastojanju da suzbije prevare sa oglasima i kršenje pravila korišćenja, Google je iz svoje Play prodavnice uklonio skoro 600 Android aplikacija i suspendovao saradnju sa njihovim developerima.

Pravila korišćenja Google Play prodavnice zabranjuju oglase koji se prikazuju dok se aplikaciju za koji su vezani ne koristi, kao i one koji na prevaru namame korisnike na otvaranje oglasa.

Na meti su oglasi koji se korisnicima prikazuju na neočekivane načine, uključujući i one koji ometaju normalnu upotrebu pametnog telefona. To su, na primer, oglasi koji "iskaču" i zauzimaju ceo ekran tokom telefonskog poziva ili dok koristite aplikacije za navigaciju.

Google je razvio metodu zasnovanu na mašinskom učenju kako bi sporni oglasi mogli brže i preciznije da se otkriju, pa je tako ova čistka rezultat upotrebe te metode, piše The Verge.

Inače, developeri koji se smatraju odgovornima za izradu većine uklonjenih aplikacija potiču iz Indije, Kine i Singapura.

Kinska kompanija Cheetah Mobile, koja je dosada zabeležila naveći broj prekršaja, ostala je bez više od 40 svojih aplikacija u Google Play prodavnici. Većina uklonjenih aplikacija bila je namenjena tržištu engleskog govornog područja.

Poslednja čistka ove vrste, nešto manjih razmera, sprovedena je u julu 2019. godine. Iz Google navode da će oštećenim oglašivačima ponuditi povraćaj novca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lek Galenika

    26. februar 2020 | 08:09

    Srbija ima dovoljno strucnih ljudi za korona virus.Paniku moramo obuzdavati i bit maksimalno dicsiplinovani.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA