• 0

Korisnici Instagrama ostaju bez više desetina opcija zbog korona virusa

Ukoliko posumanju u istinitost određenih postova, korisnici mogu sami da ih prijave na isti način kao što prijavljuju i drugi neprikladan sadržaj

  • 0

Merama koje internet kompanije i društvene mreže preduzimaju da bi sprečile širenje lažnih vesti u vezi sa globalnom pandmijom korona virusa ovih dana se pridružio u Instagram.

Ta aplikacija za deljenje fotogafija i kratkih video zapisa počela je da ukida AR (augmented reality) efekte, odnosno efekte proširene stvarnosti, koji bi neke korisnike mogli da navedu da poveruju u to da drugi korisnici mogu da leče koronavirus.

U želji da spreči širenje lažnih vesti, koje su poslednjih nedelja preplavile tu platformu, popularna aplikacija u vlasništvu Facebooka pojačala je nadgledanje upotrebe haštagova #Coronavirus i #COVID19.

Osim korisnih informacija, te oznake se često koriste i uz lažne vesti kojima neki korisnici pokušavaju da obmanjuju lakoverne ne bi li tako izvukli korist od povaćanja broja pratilaca i broja lajkova, ali i zaradili varajući ljude prodajom lažnih sredstava za tretiranje koronavirusa.

Ukoliko posumanju u istinitost određenih postova, korisnici mogu sami da ih prijave, na isti način kao što prijavljuju nasilan ili drugi neprikladan sadržaj. Nakon provere, Instagram će umesto lažnih informacija objavljivati linkove ka zvaničnim stranicama svetskih zdravstvanih organizacija, koje objavljuju stručne i proverene informacije o virusu COVID-19.

U cilju što veće istinitosti objava, Instagram će svim korisnicima aplikacije onemogućiti korišćenje AR efekata, kao i dodavanje novih, pa će oni u narednom periodu ostati bez više desetina AR opcija, koje su dosada svakodnevno koristili.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima