≫ 

Da li su vam zaista potrebne tolike zalihe toalet papira? Ova aplikacija kaže da nisu!

Veb dizajner iz Londona je odlučio da se našali na račun onih koji stvaraju zalihe toalet papira, ali i da doprinese smanjenju njegove panične kupovine

  • 3
toalet papir Pixabay.com

Ako pripadate onima koji su manično kupovali toilet papir u poslednjih nekoliko nedelja, možete da odahnete. Novi onlajn kalkulator će vam pomoći da izračunate koliko tačno rolni toalet papira vam je potrebno tokom samoizolacije zbog pandemije koronavirusa.

Londonski veb dizajner Dejv Stjuart napravio je onlajn i mobilnu aplikaciju Got Paper? u nameri da reši ovaj problem, uz određenu dozu britanskog humora.

Jednostavni interfejs ove aplikacije otkriva vam koliko rolni toalet papira vam je potrebno na osnovu vaših odgovora na nekoliko jednostavnih pitanja, kao što su "broj velikih nuždi tokom dana" i "broj malih nuždi tokom dana".

Aplikacija je besplatna, ali sadrži link za donaciju ukoliko neko želi da doprinese Stjuartovom trudu.

Ona će biti prevedena na nekoliko jezika, uključujući italijanski i kineski, u narednih nekoliko dana, a biće razvijena i verzija za porodičnu upotrebu, koja će biti od pomoći domaćinstvima sa više članova koja žele da utvrde koliko im je toalet papira potrebno, piše Insider.

- Želeo sam da stvorim nešto što će pomoći zajednici u izuzetno teškim i strašnim vremenima, ali i da u celu situaciju unesem malo komike. U ovakvim vremenima važno je da radimo zajedno i nadam se da će Got Paper? pomoći ljudima da shvate da ne moraju da prave zalihe i ohrabriti sve da dele ono što imaju i pomognu jedno drugom kad god mogu - rekao je Stjuart.

Panična kupovina se iz Hongkonga preselila u sve države koje su odlučile da preduzmu ograničavajuće mere kako bi sprečile agresivno širenje koronavirusa. Jedan od proizvoda koji bi među prvima nestajao sa rafova bio je toalet papir, zbog čega je on postao simbol panične kupovine i predmet mnogih šala na internetu.

(Telegraf.rs/V.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    21. mart 2020 | 14:56

    Ja cekam da ozeleni ,ima onda lisca koliko hoces😉tako ne se uzbudjavam😃

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA