Apple i Bela kuća zajedničkim snagama informišu o korona virusu

Aplikacija Covid-19 biće dostupna na AppStore-u, kao i na drugim platformama i uređajima

  • 0
iPhone 11 Pro Foto: Marko Jovanović

Kompanija Apple Inc. i Bela kuća objavili su da će proizvođač pametnih telefona Apple, u saradnji sa američkom administracijom i federalnim agencijama, pustiti u rad aplikaciju i sajt koji će usmeravati korisnike na uputstva Centra za kontrolu bolesti koronavirus, prenosi Rojters.

Aplikacija će biti dostupna na App Store kao Covid-19, a postavljaće pitanja korisnicima o simptomima koje imaju, lokaciji i faktorima rizika i tada obezbediti adekvatna uputstva Centra za kontrolu bolesti, rekao je zvaničnik Bele kuće.

Iste informacije biće dostupne i na sajtu www.apple.com/covid19, a biće dostupne korisnicima Windows PC, telefonima sa Android operativnim sistemom i na drugim uređajima koji nisu iz brenda Apple.

Kompanija Apple je saopštila da neće prikupljati odgovore korisnika koji će biti ostavljani na aplikaciji i veb sajtu i odgovori na ta pitanja neće biti slati ni kompaniji, niti bilo kom vladinom entitetu.

Izvršni direktor kompanije Apple Tim Kuk ranije ove nedelje je saopštio da je kompanija donirala 10 miliona zaštitnih maski za američke zdravstvene radnike.

(Telegraf.rs/Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA