≫ 

9 novih opcija koje dolaze na trenutno najpopularniju onlajn platformu za komuniciranje

Aplikacija nikada nije bila popularnija, zbog čega se trudi da iskoristi napovoljniji trenutak od svog nastanka...

  • 0
Koronavirus, korona virus Foto: Tanjug/AP

Iako to do skoro možda i nije bila, onlajn platforma za video komunikaciju velikog broja korisnika - Zoom, poslednjih nedelja i meseci je to itekako postala.

Zoom se u poslednjem vreme suočava sa optužbama da ugrožava privatnost korisnika, a određene propuste tog tipa i sama kompanija je priznala, podesća GadgetsNow. Međutim, trudeći se da iskoristi napovoljniji trenutak od kada postoji, Zoom je najavio uvođenje 9 novih opcija.

1. Bolja enkripcija

U postu na zvaničnom korporativnom blogu, iz Zoom-a su saopštili da nadograđuju enkripciju aplikcije, zbog čega će već od ove nedelje podaci korisnika biti mnogo bezbedniji i poverljiviji.

2. Nova ikonica

Zoom uvodi novu ikonicu za pristup bezbednosnim opcijama. Svim podešavanjima toga tipa, koja su se do sada odvijala kroz više menija, od sada će moći da se pristupi jednim klikom na ikonicu - Security.

3. Kompleksnije lozinke

Zoom uvodi kompleksniji sistem lozinki za pristup snimcima smeštenimu kaludu, koja se do sada dodeljivala automatski. Za naloge koji imaju administratore, njima će biti ostavljena mogućnost da definišu kompleksnije lozinke.

4. Nema više slučajnog slanja ličnih podataka

Profil učesnika u konferencijskom pozivu i opcija za pozivanje novih korisnika - Invite pomerene su iz glavnog interfejsa u meni Participants. Time je otežana mogućnosti da učesnik poziva slučajno podeli lične podatke sa svog profila.

5. Lakše do sastanaka

Unapređena verzija Zoom-a omogućiće administratorima korporativinih naloga da lakše povezuju kontakte više različith naloga. To će korisnicima dati mogućnost da lakše i bezbednije pretražuju sastanke, četove i kontakte.

Zoom, Zum Printscreen: Zoom

6. Prijavljivanje "neželjenih" korisnika

Najnovija verzija Zoom-a će onome ko hostuje sesiju dati opciju da prijavi "nepoželjne" korisnike, putem novih opcija pod ikonicom Security. Njima je omogućeno i da učesnicima ne dozvole da promene ime svog profila.

7. Unapređena "čekaonica"

"Čekaonica" (Waiting Room), koja hostovima dozvoljava da one koji hoće da se pridruže drži na čekanju pre nego što se proključe sastanku, sada će postati obavezna opcija za obrazovne konferencije, kao i za Basic naloge i Pro naloge sa jednom licencom.

8. Administratorske "komandne table"

Administratori biznis i obrazovnih konferencija imaće mogućnost da prate kako su njihovi sastanci povezani sa Zoomovim centrima za podatke putem svojih administratorskih "komandnih tabli" - Zoom Dashboard.

9. Bolje čet notifikacije

Korisnicima Zoom-a će njhove Zoom Chat notifikacije ubuduće izlaziti u vidu kratkih balončića teksta u okviru samog četa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA