≫ 

LinkedIn ima novu opciju koja će vam dosta pomoći kod traženja posla u inostranstvu

Potencijalni poslodavci iz inostranstva bi mogli da imaju problema prilikom izgovaranja vašeg imena...

  • 0
LinkedIn, logo, kompanija, Huawei P10  telefon Foto: Shutterstock

Ako putem LinkedIn-a tražite posao van ovih prostora, a imate ime i prezime uobičajeno za naše krajeve, pogotovo ako ono sadrži dijakritičke znakove (č, ć, đ, š, ž), potencijalni poslodavci iz inostranstva bi mogli da imaju problema prilikom njegovog izgovaranja.

To u pisanoj komunikaciji neće predstavljati neki problem, budući da će ga svi vervatno copy/paste-ovati, ali ako bude potrebno da obavite telefonski razgovor ili video poziv/intervju, to bi strancima moglo da zada muke sa izgovorom.

Upravo zbog toga, popularna poslovna društvena mreža LinkedIn je, od ove nedelje, uvela novu opciju. Ona korisnicima omogućava da na svoje korisničke profile dodaju kratak audio zapis u trajanju do 10 sekundi, a to je sasvim dovoljno da korisnik snimi tačan i pravilan izgovor svog imena i prezimena, kako bi svi koji posete njegov profil mogli da ga "dešifruju".

Snimljeni izgovor imena moguće je na LinkedIn dodati putem njegove iOS i Android aplikacije (prema ovim uputstvima), a snimak je moguće preslušati, kako sa mobilnog uređaja, tako i posetom profilu sa desktop računara, prenosi Bug. Svi korisnici LinkedIn-a bi novu opciju trebalo da dobiju do kraja ovog meseca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA