• 0

Google ima novo rešenje za brzo slanje fajlova

Dovoljno je samo odabrati primaoca koji sam treba da odobri prenos i program će automatski odabrati najoptimalniji protokol, čak i bez interneta

  • 0

U Googleu su, izgleda, čuli vapaje brojnih Android korisnika za nekom jednostavnom metodom međusobnog  transfera podataka i, nakon godina razvoja, eto nama Nearby Share platforme.

Kako i samo ime govori, neophodna je neposredna blizina osobe sa kojom biste da podelite fotografiju, link, video ili bilo šta drugo.

Dovoljno je samo odabrati primaoca koji sam treba da odobri prenos i program će automatski odabrati najoptimalniji protokol, bilo da je to Bluetooth, Bluetooth Low Energy, WebRTC ili peer-to-peer WiFi, tako da je sada šerovanje moguće i bez interneta.

Google je, zbog zaštite privatnosti, omogućio anonimno slanje fajlova, a moguće je podesiti i da li je vaš uređaj skriven, vidljiv za određene kontakte ili vidljiv za sve u okolini (što svakako nije preporučljivo).

Distribucija Nearby Sharea je već počela i on je dostupan na odabranim Google Pixel i Samsung uređajima, a u planu je podrška za Chromebook, prenosi Svet Kompjutera.

Moguće mu je pristupiti preko Googlea u Settings meniju (Google > Device connections > Nearby Share).

Platforma je već dostupna za verzije operativnog sistema od 6 pa naviše.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima