• 0

Opcija koju su do sada mogli da koriste samo vlasnici iPhone-a konačno stiže i na Android

Opcija za podešanje privatnosti korisnicima će ponuditi više mogućnosti biometrijske zaštite...

  • 0

Korisnici WhatsApp-a na Android uređajima uskoro bi mogli da dobiju opciju koje su do sada mogli da koriste samo vlasnici Apple mobilnih uređaja. Kada je reč bezbednosti, odnosno o mogućnosti zaštite prepiske, korisnici Android uređaja su od sada imali mogućnost zaključavanja aplikacije pomoću PIN-a ili otiska prsta.

iPhone, međutim, dozvoljava svojim vlasnicima i da WhatsApp zaključaju prepoznavanjem lica. Ta opcija kod Androida ne postoji, bez obzira na to što brojni uređaji podržavaju prepoznavanje lica.

U WhatsApp-u se sada, izgleda, spremaju da sa nekim od sledećih ažuriranja, ovu mogućnost dovedu i na Android uređaje. Do tog saznanja došao je sajt WABetaInfo, koji se bavi "kopanjem" po beta verzijama različith softvera i aplikacija.

Redizajnirano podešanje privatnosti podataka (Privacy) u Settings meniju ažurirane beta verzije WhatsApp-a, opcija zaključavanja otiskom prsta (Fingerprint Lock) zamenjena biometrijskim zaključavanjem (Biometric Lock).

Na osnovu toga se može zaključiti da će sledeća verzija WhatsApp-a za Android korisnicima telefona i tableta ponuditi više mogućnosti biometrijske zaštite (osim skeniranja otiska prsta i proznavnaje lica, npr. i skeniranje oka).

Budući da je nova opcija još uvek u beta fazi, nije poznato kada bi mogla da stigne na Android uređaje.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima