≫ 

Dva noviteta stigla na Instagram, da li ste ih već primetili na svom profilu?

Dve nove kartice zameniće postojeće, pa će ubuduće Reels nalaziti umesto tastera za objavljivanje, dok će Shop zameniti karticu za aktivnosti

  • 1
Instagram, nove kartice Foto: Instagram

Ako to do sada već niste primetili, neki od sledećih puta kada odete na svoj Instagram profil na glavnoj stranici će videti dve nove kartice: Reels i Shop.

Instagram već neko vreme planira promenu svoje glavne stranice. Ta popularna aplikacija već je testirala nekoliko varijanti početnog (Home) ekrana, a je sada konačno odlučeno da se ona promeni.

Prvi čovek Instagrama Adam Moseri ovu promenu je najavio na blogu About Facebook. Tako će se ubuduće Reels nalaziti umesto tastera za objavljivanje, dok će Shop zameniti karticu za aktivnost (Activity tab), poznatu po ikonici srca.

I aktivnost i novi taster za postovanje nalaziće se u gornjem desnom uglu glavne stranice Instagrama. Ikonice Reels i Shop bi, prema tvrdnjama iz Instagrama, trebalo da olakšaju pristup novim sekcijama, prenosi Make Use Of.

Reels je nova Instagramova opcija za objavljivanje kratkih video klipova, pa bi nova kartica trebalo da ga izdvoji od ostalih sadržaja na stranici Explore, ali i da privuče više korisnika i da im omogući lakše nadmetanje sa TikTokom.

Kartica Shop će korisnicima nuditi preporuke, izabrane proizvode i video snimke u vezi sa šopingom. A budući da se Instagram zaista trudi da "pogura" šoping unutar aplikacije, kupovina će biti moguća i putem Reelsa.

Iako se to na prvi pogled ne može odmah primetiti, nova glavna stranica Instagrama predstavlja "dobro omerenu promenu", budući da ta aplikacija sve teže hvata korak za TikTokom. U Instagramu se nadaju da bi Reels mogao to da promeni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ime

    13. novembar 2020 | 19:45

    Ja to cudo odavno nemam.. jedino mozda za neki biznis ako otvorim a ostalo nista.. zaglupljivanje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA