≫ 

Blam za Apple: Sve vreme pandemije korisnici iPhonea imali aplikaciju za organizovanje korona žurki

"Probudite butovnika u sebi. Vreme je za žurku." slogan je pod kojim je aplikacije bila distribuirana u App Store prodavnici

  • 0
žurka Foto: Unsplash

Korisnicima Appleovih uređaja, željnim zabave u vreme pandemije korona virusa, do skoro je na raspolaganju bila aplikacija Vybe Together koja je promovisala organizovane privatne žurke.

"Probudite butovnika u sebi. Vreme je za žurku." (Get your rebel on. Get your party on.) bio se slogan aplikacije koja je sada uklonjena iz App Store prodavnice, a njeno prisustvo je "pročišćeno" i na drugim lokacijama na internetu.

Vybe Together je kreiran kao platforma za druženje tokom pandemije. Funkcionisala je tako što su organizatori iz aplikacije odobravali one koje mogu da prisustvuju žurci, a onda bi oni, dva sata ranije, dobijali adresu na kojoj će se događaj održati.

Vybe Together, aplikacija, korona žurke Printscreen: iOS App Store

Većina tih događaja je bila nelegalna, s obzirom na zabrane okupljanja i druga ograničenja uvdena širom sveta zbog epidemiološke situacije, koja traje već godinu dana. Apple je zato odlučio da u tajnosti uklonio aplikaciju iz App Store-a, piše The Verge.

Aplikaciju Vybe Together je imala više hiljada korisnika, ali su se njeni kreatori ipak trudili da ne postane previše vidljiva. Ipak, nekoliko hiljada zainteresovanih je zatražilo pristup aplikaciji kada su na TikToku počeli da se pojavljuju snimci sa žurki organizovane putem nje.

Do povlačenja aplikacije možda ne bi ni došlo da pažnju na nju nije skrenuo novinar New York Times-a Tejlor Lorenz, kritikujući njenu upotrebu na Twitteru. On je Vybe Together opisao kao "aplikaciju za pronalaženje i promociju nebezbednih velikih korona žurki".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA