Hakovan vam je profil? Bez brige, Instagram ima novu opciju koja će sačuvati vaše fotke i lajkove

Instagram će od korisnika zahtevati da, pre nego što objave budu trajno obrisane, imejlom ili SMS-om potvrde da su vlasnici naloga...

  • 1
instagram, telefon Foto: Pixabay

Kako mnogi korisnici Instagrama ne čuvaju rezervne kopije svojih fotografija i video snimaka koje dele na toj mreži, u slučaju hakovanja njihovih profila, to može biti nenadoknadiv gubitak, pogotovo za one sa velikim brojem objava i pratilaca. Zato je Instagram uveo novu funkciju koja bi trebalo da zaštiti korisnike od gubitka dragocenog sadržaja.

Opcija "Recently Deleted", odnosno "Nedavno izbrisano", korisnicima omogućava da ponovo pregledaju i, ukoliko žele, povrate izbrisani sadržaj, fotografije, video snimke, IGTV video snimke i "storije" koje možda nisu nameravali da izbrišu.

Osim toga, ukoliko im je nalog bio hakovan, a potom su uspeli ga povratite, korisnici će moći da vrate i postove koji su bili izbrisani, pod uslovom da nije prošlo više od 30 dana. Sve izbrisane će se u posebnom folderu nalaziti 30 dana, a nakon isteka tog perioda - biće automatski obrisane.

Ukoliko rok od 30 dana nije istekao, Instagram će od korisnika zahtevati da, pre nego što objave budu trajno obrisane, imejlom ili SMS-om potvrde da su vlasnici naloga. To znači da onaj ko je hakovao nečiji Instagram profil neće moći trajno da izbriše sadržaj sa njega, osim ukoliko mu ne pristupa sa ukradenog telefona vlasnika profila.

U periodu od 30 dana, korisnik svom izbrisanom sadržaju, na novijim verzijama aplikacije, može da pristupi na sledeći način: Settings / Podešavanja > Account / Nalog > Recently Deleted / Nedavno izbrisano.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🐎

    4. februar 2021 | 18:36

    Ma zaboleme za instagram, meni hakovan gmail. Pišite o tome malo! Kako da ga povratim. Sve sam pokušavao i neće!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA