Nova opasna WhatsApp prevara od korisnika traži - dokažu da su ljudi: Odmah obrištite ove poruke!

"Blokirajte i prijavite sve nezvanične WhatsApp naloge koji od vas traže kod od 6 cifara. WhatsApp i WhatsApp Support nikada od vas neće tražiti kod od 6 cifara!"

  • 0
WhatsApp, Vocap Foto: Pixabay

Pored aktuelnih problema sa napuštanjem od strane velikog broja korisnika, kroz koji poslednjih meseci prolazi zbog novih pravila privatnosti, WhatsApp je od ranije bio veoma plodno tlo za raznovrsne prevare.

Jedan od razloga za to je činjenica da ljudi često poruke ne čitaju do kraja, ali ni ne obraćaju pažnju na to od koga im je poruka stigla.

Na to ukazuje i poslednja u nizu prevara koja bi mogla da ugrozi bezbednost i privatnost brojnih, a koja se širi u poruke čiji pošiljaoci su WhatsApp Support ili WhatsApp.

U poruci se navodi da korisnik mora "da dokaže da je čovek tako što će poslati kod koji je prethodno primio od WhatsAppa, ili će njegov nalog biti deaktiviran dan kasnije", upozorava WABetaInfo.

Taj sajt, koji detaljno prati sva dešavanja u vezi sa WhatsApp-om, na svom Twitter nalogu je saopštio da najpopularnija mesidžing aplikacija korisnicima ne šalje nikakve informacije o obnavljanju naloga.

- Blokirajte i prijavite sve nezvanične WhatsApp naloge koji od vas traže kod od 6 cifara. WhatsApp i WhatsApp Support nikada od vas neće tražiti kod od 6 cifara! - ističe WABetaInfo u svom upozorenju, prenosi Zimo.

Korisnicima WhatsApp-a koji dobiju ovakve poruke zato se preporučuje da ih odmah obrišu. Takođe, možete da, za svaki slučaj, uključite dvostepenu autentifikaciju.

A kako se to radi pogledajte u videu ispod:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA