Kako da upotrebite Google Assistanta umesto aplikacije Android Auto?

Google planira da novom opcijom svog pomoćnika potpuno zameni aplikaciju Android Auto, pa će ova opcija postati standard...

  • 0
Navigacija, Google Maps Foto: Pixabay

Ako želite da koristite Googleovog "Assistanta" (Google Assistant), odnosno njegov režim vožnje, umesto Android Auto aplikacije, ali ne znate kako to da uradite, onda ste na pravom mestu.

Iako je najavljen pre skoro dve godine, režim vožnje Google Assistant-a je tek sada počeo da stiže na Android uređaje.

Ovom funkcijom Google planira da zameni mobilnu verziju Android Auta pružanjem niza korisnih alata tokom vožnje, kroz određeni režim integrisan u aplikaciju Assistant, pišu Pametni telefoni.

Zahvaljujući ovom režimu moguće je obavljati različite zadatke tokom navigacije pomoću Google Mapa ​​poput čitanja i slanja poruka, upućivanja poziva ili upravljanja reprodukcijom muzike, sve glasovno i bez napuštanja režima navigacije.

Šta vam je potrebno da biste koristili režim vožnje Google Assistanta?

Google je nedavno počeo da uvodi režim vožnje Google Assistant-a. Da bi ta funkcija mogla da se koristi, Google je postavio neke osnovne zahteve:

  • 4 GB RAM-a ili više,
  • Samo portretni režim (uspravno držanje telefona),
  • Omogućite obaveštenja Asistenta da biste primali obaveštenja o porukama,
  • Odobrite dozvole za pristup kontaktima i mogućnost pozivanja i slanja poruka kontaktima.

Pored toga, Google preporučuje da mobilni telefon bude povezan sa punjačem za automobil ako je moguće.

Kako koristiti režim vožnje Google Assistanta umesto Android Auto aplikacije?

Da biste koristili ovaj režim Google Assistanta, prvo ga morate aktivirati. Morate da promenite podešavanja u aplikaciji Google Assistant koja će vam omogućiti da koristite režim vožnje sledeći put kada započnete navigaciju. Sledite ove korake:

  • Na Android uređaju recite "Hej Google, open assitent settings!" ili otvorite podešavanja manuelno,
  • Pronađite odeljak "Transportation",
  • Potražite opciju "Driving Mode" i aktivirajte je.

Sada je omogućen režim vožnje. U svakom slučaju, kada je režim aktiviran, jednostavno morate otvoriti aplikaciju Google Maps i započeti navigacionu rutu. Mobilni telefon će automatski pokrenuti režim vožnje umesto klasičnog interfejsa za navigaciju Google Maps.

Auto, Vožnja, Navigacija Foto: Unsplash

Šta možete da uradite sa režimom vožnje?

Novi režim Google Assistanta omogućava vam da uradite mnogo više stvari nego što to omogućava mobilna verzija Android Auto-a. Zahvaljujući integraciji sa virtuelnim asistentom moguće je bilo šta pitati putem glasovnih komandi. Neke stvari koje možete pitati Asistenta tokom režima vožnje su sledeće:

  • Pozivanje,
  • Odgovaranje na poziv,
  • Slanje poruka,
  • Slušanje i kontrola muzike.

Pored toga, režim vožnje uključuje meni aplikacija iz kojeg je moguće pristupiti različitim aplikacijama kompatibilnim sa ovim režimom, kao što su Spotify , YouTube Music, Google Podcasts ili druge muzičke aplikacije.

Ova funkcija još uvek nije dostupna na svim uređajima pa je moguće da nećete trenutno moći da je aktivirate, ali ne brinite, uskoro će doći i do vas.

(Telegraf.rs/Pametnitelefoni.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA