• 0

Posle sumanutih izazova, TikTok se uozbiljuje: Video biografijom do novog posla

Popularna društvena platforma testira novi alat za zapošljavanje koji će ljudima pomoći da pronađu poslove i kompanije, dok će poslodavci i brendovi lakše moći da dođu do potencijalnih kandidata

  • 0

Od svojih početaka, kada je uglavnom služio za gledanje plesnih koraka i sinhronizovano pevanje, TikTok je do danas, kada na toj popularnoj mreži možemo da gledamo snimke sa savetima za uspešnu karijeru, znatno povećao ponudu različitih sadržaja, koja sve više nastavlja da se povećava.

Tako će korisnici TikToka sada moći da putem te platforme traže i pronađu svog novog poslodavca. Ta platforma testira novi alat za zapošljavanje koji će ljudima pomoći da pronađu poslove i kompanije, dok će poslodavci i brendovi lakše moći da pronađu nove kandidate.

Nova opcija, navodno, neće biti deo samog TikToka, već će se povezivati na internet stranicu posvećenu oglasima sa poslovima. A, s obzirom na to da je ipak reč o TikToku, korisnici će moći da objavljuju svoje biografije u video formatu, koje će nakon toga moći da postavljaju na svoj korisnički profil, piše Engadget.

Imajući u vidu koliko vremena mladi provode na TikToku, ovo bi mogao da bude dobar način na koji će brendovi ubuduće pronalaziti kadrove koje traže.

Novi alat bi, sa druge strane, ako se uzme u obzir sama priroda TikToka i brojni kontroverzni izazovi koji se za njega vezuju, mogao da dovede i do situacija u kojima bi korisnici mogli i da izgube svoje poslove zbog sadržaja koje su na svojim profilima objavili.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima