• 0

Stara prevara je ponovo aktuela, ali ju je WhatsApp ovog puta dočekao spreman

Korisniku preti mogućnost da izgubi kontrolu nad svojim nalogom, što prevarantima ostavlja mogućnost da se dokopaju njegovih kontakata, poruka i dokumenata...

  • 0

Prevara koja je pre nekoliko godina zadavala probleme korisnicima WhatsAppa ponovo je postala aktuelna. Reč je o poruci sa šestocifrenim kodom, koju prevaranti šalju korisnici, da bi u sledećem koraku zatražiti od korisnika da taj kod i upotrebe.

Problem je u tome što se sve izgleda kao da se komunikacija odvija putem naizgled "prijateljskog" kontakta, ali koji je prethodno hakovan. Korisnik koji na taj način bude prevaren gubi kontrolu nad svojim nalogom, a prevarantima ostavlja mogućnost da se dokopaju njegovih kontakata, poruka i dokumenata koje čuva u aplikaciji.

Međutim, WhatsApp je izgleda ovoga puta prevarante dočekao spreman. Kako piše sajt WABeta Info, WhatsApp dodaje novi način potvrde identiteta - "fleš pozive" (Flash Calls).

Kao što je to slučaj i sa kodom, opcija će se koristiti za aktivaciju naloga, s tim što će se umesto putem SMS-a odvijati putem pozivom na broj korisnika koji će automatski biti prekinut. Nova funkcija će biti dostupna samo za Android uređaje i biće opcionalna.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima