≫ 

Ovo je najpopularnija aplikacija 2020, a ni ove godine ne posustaje

Kineska platforma za razmenu kratkih video zapisa TikTok jedina je aplikacija među pet najpreuzimanijih koja nije u vlasništvu Facebooka

  • 0
Društvene mreže, aplikacije, TikTok, Instagram, Facebook Foto: Shutterstock

TikTok je u 2020. bio najviše preuzimana aplikacija u svetu, čime je preuzeo prvo mesto od Facebook Messenger-a, objavila je kompanija za digitalnu analitiku App Annie.

Kineska platforma za razmenu kratkih video zapisa jedina je aplikacija koja nije u vlasništvu kompanije Facebook među pet najpreuzimanijih u svetu.

Vlasnik aplikacije TikTok, multinacionalna kompanija za internet tehnologiju ByteDance, sa sedištem u Pekingu, i u Kini drži prvo mesto sa video aplikacijom na kineskom jeziku - Douyin, kineskim pandanom TikToku, prenosi BBC.

Od početka istraživanja 2018. vodeća mesta su držale aplikacije u vlasništvu Facebooka, koji i dalje dominira listom. Zakerbergove aplikacije su se našle među vodećih pet, a uz Facebook Messenger, tu su i WhatsApp i Instagram.

Popularnost TikToka je ubrzano nastavila da raste otkada je Donald Tramp pokušao da je zabrani u SAD, podseća Hina. Bivši američki predsednik je tvrdio da ta aplikacija predstavlja opasnost po nacionalnu bezbednost SAD, jer kineskim vlastima omogućava pristup podacima korisnika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA