≫ 

Vaše poruke u Messengeru upravo su postale mnogo bezbednije

Iz Facebooka tvrde da se putem njihove popularne čet aplikacije dnevno obavi preko 150 miliona video poziva, što i jeste jedan od razloga za uvođenje novog sigurnosnog dodatka...

  • 0
fejsbuk facebook mesindzer messenger Foto: Pixabay

Kompanija Facebook je objavila da korisnike njihove aplikacije Messenger uskoro očekuju nove opcije.

Aplikacija, koja još od 2016. godine koristi "end-to-end" enkripciju tekstualnih poruka, sada istu mogućnost dobija i za obavljanje glasovnih i video poziva, budući da je za njih značajno povećano interesovanje. Messenger je dobio i nove kontrole za poruke koje nestaju.

Iz Facebooka tvrde da se putem Messengera dnevno obavi preko 150 miliona video poziva. Sadržaj poruka i poziva u "end-to-end" kriptovanom razgovoru je zaštićen od trenutka napusti uređaj pošiljaoca do trenutka stigne do primaoca, pa niko, uključujući i sam Facebook, ne može da pročita, sluša ili gleda sadržaj poslate poruke.

Nove promene odnose se i na tekstualne poruke koje nestaju posle nekog vremena, a kod kojih će korisnici sada moći da preciznije da odrede period u rasponu od 5 sekundi do 24 sata, koji može da prođe do njihovog potpunog nestanka sa telefona, umesto dosadašnjih unapred definisanih vremenskih intervala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA