≫ 

Stiže Metaverzum: Mark Zakerberg lansirao društveni VR prostor Horizon Worlds

Virtuelni svet omogućava korisnicima da naprave sopstvene mini-igre i aktivnosti.

  • 0

Meta je objavila svoj društveni prostor virtuelne realnosti (VR), Horizon Worlds, nakon više od godinu dana testiranja. Ovo je prvi ovakav proizvod otkako je Facebook postao Meta i najavio svoje planove da izgradi Metaverzum.

Sve punoletne osobe mogu zakoračiti u virtuelni svet, a Horizon Worlds je besplatan za igrače koji koriste Oculus Quest 2 VR hedset koji prodaje Meta.

U ovom Metaverzumu možete leteti, postavljati predmete kao što je drveće ili oblikovati vaše digitalno okruženje. Pored toga, možete prisustvovati poslovnim sastancima ili jednostavno istraživati digitalni svet sa svojim prijateljima.

Alati za kreiranje su ugrađeni direktno u virtuelnu stvarnost, tako da im igrači mogu direktno pristupiti bez dodatnih koraka ili preuzimanja, piše BBC.

Horizon Worlds je trenutno dostupan samo u SAD i Kanadi, ali očekuje se da će Meta globalno lansirati ovaj proizvod u bliskoj budućnosti.

Video: Najveći pad Fejsbuka u istoriji: Sve o apokalipsi na društvenim mrežama i koliko je para izgubljeno

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA