≫ 

TikTok moderator tuži kompaniju zbog mentalne traume uzrokovane grafičkim video snimcima

Zbog velike količine sadržaja, moderatorima nije dozvoljeno više od 25 sekundi po video snimku, a pritom istovremeno gledaju tri do deset video snimaka.

  • 0
Foto: Pixabay

TikTok-ovih 10.000 moderatora sadržaja izloženo je na dnevnoj bazi dečijoj pornografiji, silovanjima i raznim sakaćenjima, navodi se u tužbi podnetoj protiv TikToka i matične kompanije ByteDance, javlja Bloomberg.

I od toga se ne može pobeći, tvrdi Kendi Frejžer, koja je podnela tužbu.

TikTok zahteva od moderatora da rade mahnitim tempom, gledajući stotine video snimaka u smeni od 12 sati sa samo sat vremena odmora za ručak i dve pauze od 15 minuta, navodi se u tužbi.

Zbog velike količine sadržaja, moderatorima nije dozvoljeno više od 25 sekundi po video snimku, a pritom istovremeno gledaju tri do deset video snimaka.

TikTok je bio član grupe kompanija društvenih mreža koje su razvile smernice za pomoć moderatorima da se izbore sa težinom ovog posla.

Ali TikTok nije primenjivao ove smernice, koje uključuju pružanje psihološke podrške i ograničavanje smena na četiri sata, navodi se u tužbi.

Frejžer, koja živi u Las Vegasu, rekla je da pati od posttraumatskog stresnog poremećaja kao posledica svih uznemirujućih video snimaka koje je morala da gleda.

Sada od kompanije traži odštetu za psihičke povrede i zahteva od TikToka da osnuje medicinski fond za moderatore.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA