≫ 

Mark Zakerberg potvrđuje da NFT-ovi dolaze na Instagram

Voleli ih vi, ili mrzeli, nezamenljivi tokeni (NFT) uskoro dolaze na Instagram

  • 2
Mark Zakerberg Mark Zakerberg / Foto: Shutterstock

Nakon glasina da Facebook i Instagram planiraju ulazak u NFT svet, generalni direktor kompanije Meta je sada ove planove potvrdio.

Govoreći na SXSW festivalu, Mark Zakerberg je potvrdio da će nezamenljivi tokeni, odnosno non-fungible tokens (NFT) stići na Instagram “u bliskoj budućnosti”.

“Radimo na dovođenju NFT-ova na Instagram u bliskoj budućnosti”, rekao je on. Nije precizirao kako će to tačno izgledati, ali je sugerisao da bi ljudi mogli da pokažu svoje postojeće NFT-ove i potencijalno naprave nove.

Kao što smo više puta objasnili, NFT su vid kriptovalute koja omogućava da se razna umetnička dela na različitim medijima i sajtovima “tokenišu” i prodaju putem mehanizama digitalne trgovine

Zakerberg i drugi viši rukovodioci su ranije izrazili interesovanje za NFT, a izvršni direktor Instagrama Adam Moseri je rekao da kompanija “aktivno istražuje” ovu tehnologiju.

Zakerberg je takođe rekao da bi NFT-ovi jednog dana mogli da igraju značajnu ulogu u eventualnom metaverzumu kompanije.

“Nadam se da znate, odeća koju vaš avatar nosi u metaverzumu, može postati NFT i možete je nositi u različitim svetovima. Postoji gomila tehničkih stvari koje prvo treba da se razrade pre nego što se to zaista dogodi”, rekao je Zakerberg.

Video: Otvorena prva UNICEF-ova aukcija NFT radova u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bl@

    16. mart 2022 | 13:08

    Dzaba ti sve. I tvoje carstvo se polako ali sigurno urusava. Dosta je i bilo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA