≫ 

Netflix želi da plaćate dodatno za deljenje naloga sa ljudima van vašeg domaćinstva

Dobri stari dani deljenja Netflix-a sa društvom se izgleda bliže kraju

  • 2
Netflix, laptop Foto: Unsplash

Nije tajna da vlasnici Netflix naloga dele lozinke sa porodicom i prijateljima koji ne žive u istom domaćinstvu. Striming usluga je dozvoljavala deljenje naloga od svog početka, ali će se ta praksa, po svemu sudeći, uskoro promeniti.

Netflix formuliše planove za suzbijanje deljenja lozinki van jednog domaćinstva tako što će korisnicima dodatno naplaćivati za to. Glasine o tome da Netflix planira da ograničava deljenje naloga kovitlaju se već neko vreme.

Međutim, ovo je prvi put da kompanija zvanično priznaje da radi nešto po tom pitanju.

“Nalozi se dele između domaćinstava – što utiče na našu sposobnost da investiramo u sjajne nove TV serije i filmove za naše korisnike”, naveo je Netflix u saopštenju za medije.

U narednih nekoliko nedelja, striming platforma će pokrenuti i testirati dve nove funkcije na odabranim tržištima, pri čemu će članovi morati da plate dodatnih 2 do 3 dolara za deljenje svojih lozinki sa ljudima van svog domaćinstva.

Oni koji se pretplate na Standard i Premium moći će da dodaju podnaloge za najviše dve osobe sa kojima ne žive, od kojih će svaka dobiti svoj profil, personalizovane preporuke, prijave i lozinke.

Korisnici koji imaju Basic, Standard i Premium naloge moći će, takođe, da omoguće ljudima sa kojima dele svoje naloge da prenesu informacije o svom profilu ili na novi nalog ili na podnalog.

Na ovaj način će moći da zadrže svoju istoriju gledanja, listu praćenja i personalizovane preporuke.

Za sada će Netflix nove funkcije testirati samo u Čileu, Kostariki i Peruu. Još uvek nije poznatno da li će kompanija primeniti novu praksu na globalnom nivou, nakon što testiranje bude završeno.

"Radićemo na tome da razumemo korisnost ove dve funkcije za članove u ove tri zemlje pre nego što izvršimo promene bilo gde u svetu", zaključuje kompanija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    22. mart 2022 | 09:16

    A šta ako se ti nalozi mailovi, kradu? Godinama ima ljudi koji to rade gledaju sve ilegalno. Pošten narod nema šta da se kaže.

  • Kato

    17. mart 2022 | 12:05

    sposobnost da investiramo u sjajne nove TV i filmove za naše korisnike! Baš tako su naveli?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA