≫ 

WhatsApp korak bliže funkciji koja će značajno ograničiti širenje dezinformacija

Poznato je da su platforme društvenih medija leglo za širenje neželjene pošte i dezinformacija, koje se lako mogu deliti sa drugim korisnicima

  • 1
WhatsApp, aplikacija,aplikacije Foto: Pixabay.com

WhatsApp naizgled uvodi nova ograničenja za prosleđivanje poruka drugim grupnim četovima u svojoj iOS aplikaciji, promena koja bi mogla da pomogne u borbi protiv širenja dezinformacija.

Poznato je da su platforme društvenih medija leglo za širenje neželjene pošte i dezinformacija, koje se lako mogu deliti sa drugim korisnicima.

A sada deluje da WhatsApp radi na tome da suzbije ovaj problem.

Kako je prethodno primećeno u Android verziji ove aplikacije, sada i iOS dobija funkciju koja ograničava prosleđivanje poruka.

Naime, korisnici u beta verziji mogu jednom da proslede poruku grupnom ćaskanju, ali ta ista poruka ne može biti prosleđena drugim grupnim četovima.

Dakle, kada poruku jednom prosledite u grupni čet, to nećete moći da pošaljete ni u jedan drugi grupni čet, čime je doseg te poruke značajno ograničen.

Ova funkcija je još uvek u beta fazi, te je nejasno kada će biti dostupna široj javnosti, ali sama činjenica da WhatsApp testira funkciju i za Android i za iOS, svedoči o tome da su odlučni da lansiraju funkciju široj publici u skorije vreme.

Video: Rajkov: Vaši lični podaci su najvrednija stvar koju imate

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA