≫ 

Google postavlja novi ultimatum programerima: Ili ažurirajte svoje aplikacije ili ćemo ih sakriti

Google preduzima još jedan korak da očisti Play Store

  • 0
Google Play Store Foto: Shutterstock

Google dodaje nove zahteve za Play Store digitalnu prodavnicu koji se odnose na developere aplikacija: Ažurirajte svoje aplikacije da rade sa najnovijom verzijom Androida ili korisnici neće videti ili moći da preuzmu te aplikacije u Play Store-u.

Tehnološki gigant će u Play Store-u skrivati aplikacije koje nisu ažurirane u roku od dve godine od najnovijeg izdanja Android operativnog sistema.

Trenutno, Google zahteva da nove aplikacije i ažuriranja aplikacija ne ciljaju API-je koji su jednu verziju iza najnovije.

Dakle, sa Androidom 12 koji je objavljen prošlog oktobra, programeri imaju rok do oktobra 2022. da ažuriraju svoje aplikacije – a sada novi zahtevi Google-a znače da ako čekaju duže od oktobra 2023, njihove aplikacije neće biti vidljive u Play Store-u.

Kompanija ističe da će većina aplikacija u Play Store-u biti kompatibilna sa novim standardima. Aplikacije, koje je korisnik ranije instalirao ili kupio, i dalje će biti vidljive nakon ove promene.

Takođe, starije aplikacije će se videti ako koristite telefon ili tablet sa odgovarajućom verzijom Androida.

Pomenute izmene će se implementirati od 1. novembra ove godine. To će developerima dati izvesno vreme da se pripreme, ali kako su mnoge od starih aplikacija već napuštene, najverovatnije će biti potpuno zaboravljene.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA