≫ 

Legendarni Winamp dobija novu verziju

Pre nekoliko dana je izašao Winamp 5.9 RC1 Build 9999, što je prvi korak ka oživljavanju plejera koji ima bogatu istoriju

  • 0

Oni koji su odrastali u vreme kada se internet era tek rađala, verovatno znaju šta je Winamp, omiljeni muzički plejer iz doba kad se za bolje opcije nije znalo. Ovaj delić prošlosti sada je oživeo, a kroz novu verziju na kojoj se radilo četiri godine, prenosi PC Press.

Winamp se pojavio 1997. godine, te je vrlo brzo postao popularan. Tokom godina imao je nebrojeno izmena, a bio je poznat po tome što je podržavao veliki broj formata i korisnicima nudio brojne skinove, dodatke za vizualizaciju i plejliste. Vrhunac popularnosti doživeo je 1999. godine, kada ga je kompanija AOL kupila za 80 miliona dolara, da bi se 2013. suočio sa krizom, kada je najavljeno i gašenje.

Nakon verzije iz 2013. godine Winamp je zaspao, sve do 2018, kada su procurele informacije o verziji 5.8. Ubrzo su objavljene i na Winamp.com web sajtu, a od tada se obećava nova verzija s podrškom za cloud streaming, te drugim modernim opcijama koje čine da ovaj plejer ide u korak s vremenom.

Najnovija verzija Winamp media plejera donela je unapređenja, pa je sada osnova ovog programa Visual Studio 2019. Tu je i podrška za Windows 11 operativni sistem, proširena biblioteka kodeka, kao i mnogo toga drugog. 

Sa puko tehničke strane, potrebno je tu još testiranja, čak i po rečima kreatora ove nove nadogradnje za Winamp.

“Ovo je kulminacija četvorogodišnjeg rada koje traje od verzije 5.8, zajedno sa dva razvojna tima i prestankom rada izazvanog pandemijom. Korisniku se neće činiti kao da postoji mnogo važnih promena, ali najveći i najteži deo bila je migracija iz Visual Studio 2008 u Visual Studio 2019. Osnova je uspešno postavljena, a sada ćemo se fokusirati na dodavanje novih funkcionalnosti i unapređivanje postojećih... Iako je obavljeno sveobuhvatno interno testiranje, ovo je i dalje verzija koja zahteva dodatno poliranje".

Pre nekoliko dana je izašao Winamp 5.9 RC1 Build 9999, što je prvi korak ka oživljavanju plejera koji ima bogatu istoriju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA