Ovo su najomraženije aplikacije u svakoj zemlji: Srbi, Hrvati i Bosanci po tom pitanju složni

Najomraženije kategorije aplikacija su aplikacije za upoznavanje, aplikacije za transfer novca i aplikacije za društvene mreže

  • 0

Prema nedavnom istraživanju DotNeka, korisnici pametnih telefona širom sveta zajedno u proseku preuzimaju 250 miliona aplikacija dnevno. Iako je upotreba aplikacija veća nego ikad, zadovoljstvo korisnika mobilnim aplikacijama je opalo poslednjih godina, što je dovelo mnoge korisnike mobilnih uređaja u odnos ljubavi i mržnje prema svojim pametnim telefonima i aplikacijama koje ih nastanjuju.

Postoji mnogo razloga zbog kojih aplikacija može frustrirati korisnike. Loš korisnički interfejs, obilje reklama i neispravan softver izluđuju korisnike i izvor su mnogih negativnih recenzija.

U drugim slučajevima, sadržaj dobro dizajnirane aplikacije može biti uzrok besa. Iako su mnogi postigli uspeh u dejting aplikacijama kao što su Tinder i Bumble, ili igricama kao što su Roblox i Genshin Impact, mnogi su takođe našli krajnje razočarenje, generišući tako legiju mrzitelja određenog softvera.

Kao što ukus varira širom sveta, tako se razlikuje i mržnja. Da bi saznali kako se stavovi prema aplikacijama razlikuju širom sveta, stručnjaci iz Electronics Hub-a analizirali su podatke sa Twittera kako bi utvrdili koje su to aplikacije koje ljudi najviše mrze u svakoj zemlji.

Ključni nalazi

Dok mobilne igre obično dobijaju manje negativnih recenzija, Roblox je najomraženija aplikacija u 21 zemlji, najviše od svih aplikacija.

Hinge je najomraženija aplikacija širom sveta, sa 34,4% svih tvitova o ovoj dejting aplikaciji su negativni.

Najomraženije kategorije aplikacija su aplikacije za upoznavanje, aplikacije za transfer novca i aplikacije za društvene mreže.

Najomražnija aplikacija u Srbiji je Reddit. 

Sa jedne strane to je pomalo iznenađujuće s obzirom na popularnost Reddita u našoj zemlji, a sa druge i ne toliko, zato što je zvanična aplikacija koju nudi ovaj sajt, jednostavno rečeno, potpuno smeće. Korisnički interfejs je užasan, bilo kakav vid pretrage nikada ne funkcioniše, a sam Reddit stalno forsira svoju aplikaciju.

Vodeći se mapom koju su sastavili stručnjaci iz Electronic Hub-a, možemo analizirati i naš komšiluk.

Tako vidimo da se i Hrvatska slaže sa nama u izboru svoje najomraženije aplikacije, jer su i oni izabrali upravo Reddit, dok je Bosna i Hercegovina podeljenog mišljenja jer mrze čak dve aplikacije - ponovo Reddit, ali i Clash of Clans. Ipak, prilično je jasno da se ovog puta Srbi, Hrvati i Bosanci slažu.

Bugarska i Rumunija mrze Roblox, Austrija mrzi Disney+, Nemačka takođe Reddit, a Mađarska najviše mrzi Twitch.

Susedne zemlje mrze slične aplikacije

Regionalni trendovi negativnih stavova prema određenim aplikacijama postaju još očigledniji kada se pogleda najomraženija aplikacija u svakoj kategoriji. Najomraženija aplikacija u kategorijama kao što su zabava, upoznavanje i kripto ima tendenciju da se grupiše geografski.

U južnoameričkim zemljama Kolumbiji, Venecueli, Brazilu, Peruu, Čileu, Argentini i Urugvaju, na primer, Steam je najomraženija aplikacija za zabavu. U Francuskoj, Italiji i Španiji, Plenty of Fish je najomraženija aplikacija za upoznavanje. Voyager je najomraženija kripto aplikacija u Kini, Mongoliji i Japanu.

Po svemu sudeći, na našim prostorima je najomraženiji Reddit.

Celo istraživanje možete pronaći OVDE.

Koju aplikaciju vi najviše mrzite?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA