≫ 

Više vremena za brisanje poruka, skrivanje od progonitelja... Da li ste znali za ove opcije na WhatsApp-u?

Od gomile novih emodžija do mnogo više vremena za brisanje poruka, ove popularne funkcije WhatsApp-a su vredne svačije pažnje

  • 0
WhatsApp, Vocap, devojka, telefon, aplikacija Foto: Unsplash

WhatsApp je nedavno uveo niz veoma zanimljivih funkcija koje pomažu u izražavanju ili vam daju dodatnu dozu privatnosti. Ako ih još niste primetili, preporučujemo vam da ih isprobate.

Reagujte na poruke

Kako Tportal prenosi, sada na bilo koju poruku možete odgovoriti emodžijem. Pre nekoliko meseci, WhatsApp je, kaskajući iza konkurencije, uveo reakcije na poruke, ali je izbor bio ograničen na samo šest emodžija, kojima se može pristupiti dugim pritiskom na poruku. Nova opcija nudi pristup svim emodžijima - baš kao u Mesindžeru.

Dajte sebi više vremena za brisanje poruka

Ako ste slučajno poslali poruku pogrešnoj osobi na WhatsApp-u, a prošlo je više od sat vremena, ne brinite. Novija verzija aplikacije produžila je rok za brisanje na dva dana. Da biste izbrisali poruke na način da ih primalac ne može videti, dugo pritisnite poruku i izaberite "izbriši za sve". Ako želite da ga izbrišete samo sa svog uređaja, izaberite "izbriši za mene".

Smanjite potrošnju podataka u WhatsApp pozivima

WhatsApp-ova opcija poziva je veoma korisna alatka koja ne troši mnogo podataka. Ali uvek možete ograničiti potrošnju tako što ćete otići na Podešavanja>Skladište>Podaci i izabrati opciju uštede, odnosno "Koristi manje podataka za pozive", što će smanjiti potrošnju podataka tokom poziva.

Neko vas progoni? Možete se sakriti

WhatsApp ima opciju za uređivanje "Last Seen" statusa - za pojedinačne kontakte. Ako niste upoznati sa tim delom WhatsApp-a, to je funkcija koja pokazuje kada je neko poslednji put proverio aplikaciju. Do sada je WhatsApp nudio dve opcije za "Last Seen" status - ili svi vide ili niko, ali sada možete podešavati to za određene kontakte.

Pogledajte ko je pročitao vašu poruku u grupi

Da biste tačno videli ko je pročitao vašu poruku, samo je dugo pritisnite, a zatim izaberite meni sa tri tačke. U njemu ćete videti listu korisnika ćaskanja koji su pročitali, kao i onih koji nisu pročitali vašu poruku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA